More  Muncă cu forţa în folosul comunităţii

  politia

  Poliţia Locală le-a pus gând rău celor care au “uitat” să îşi plătească amenzile. Mai exact, purtătorii de uniformă au adus cu forţa contravenienţii rău-platnici în câmpul muncii, fiind nevoiţi să presteze muncă în folosul comunităţii. Concret, au fost executate 31 de mandate de executare a sancțiunii prestării unei activități în folosul comunităţii. Poliţiştii locali au mai supravegheat alte zeci de persoane asistate social care au obligaţia de a presta muncă în folosul comunităţii. Şi ca meniul să fie complet, Poliţia Locală a ridicat zeci de persoane fără adăpost din locuinţe improvizate pe malurile Someşului, cărora urmează să li se găsească un adăpost temporar.

  Muncă – de voie,  de nevoie
  Conform bilanţului de activitate pe luna octombrie, Poliţia Locală Satu Mare a pus în practică 31 de mandate de executare a sancțiunii prestării unei activități în folosul comunităţii. Persoanele condamnate au fost conduse la sediul Administraţiei Domeniului Public pentru punerea în aplicare a mandatului. “În conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat şi în baza Protocolului de colaborare încheiat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială, pe raza municipiului Satu Mare au fost desfăşurate 11 acţiuni cu beneficiarii de ajutor social, sub îndrumarea cadrelor de specialitate a respectivului serviciu, prin care s-au executat activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea locurilor unde au fost amplasate ilegal diferite afişe, curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri, ocazie cu care s-au strâns şapte metri cubi de resturi menajere. La aceste activităţi au participat în medie nouă persoane beneficiare de ajutor social. Locaţiile unde s-au desfăşurat astfel de activităţi au fost: strada Petru Bran, Cap Pod Golescu, strada Traian Vuia, Bulevardul Cloşca, strada Independenței, Piața Libertății, strada Careiului, Lacul Cubic, Tabăra Școlară”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliţia Locală.

  “Boschetari” ridicaţi de pe malurile Someşului
  Poliţia Locală a desfășurat o acțiune de identificare a persoanelor care locuiesc în adăposturi improvizate pe malurile râului Someș. Astfel, au fost depistate și identificate 81 de persoane, din care 47 de adulți și 34 de minori, despre această situaţie fiind sesizat Serviciul Public de Asistenţă Socială pentru luarea măsurilor impuse. De asemenea, s-a supravegheat şi s-a asigurat ordinea şi liniştea publică la Centrul social de urgenţă, pentru prevenirea producerii de acte antisociale, fiind îndepărtate cinci persoane care fiind în stare de ebrietate tulburau liniştea publică.
  Mai mult, în conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale au fost identificate 16 vehicule, iar după aplicarea procedurilor de somare, opt au fost ridicate de proprietari, au fost trimise două somaţii proprietarilor, cinci sunt în termen, iar una urmează să fie propusă pentru ridicare. Tot în cursul acestei luni au fost ridicate și depozitate trei autoturisme. De asemenea, poliţiştii locali sătmăreni au aplicat 334 de amenzi în cuantum total de 79.120 de lei.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE