More


  Nimeni nu e mai presus de lege! Nici măcar senatorul Marian!

  =

  valer

  După cum am mai arătat şi cu alte ocazii, senatorul independent Marian Valer se foloseşte în cel mai josnic mod cu putinţă de statutul său de parlamentar pentru a-şi duce la bun sfârşit răzbunările sale personale. Cel mai detestat politician din judeţ, ajuns din întâmplare senator, pune presiune asupra Poliţiei pentru a-i rezolva favorabil plângerile penale îndreptate împotriva unora dintre adversarii săi. Numitul Marian Valer a formulat în ultima perioadă două interpelări adresate ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, intitulate sugestiv “Tergiversarea soluţionării unor dosare penale de către organele de poliţie” şi “Protejarea unor infractori periculoşi din zona Oaşului de către şefi din Poliţia Naţională şi Judeţeană”. Dacă tot şi-a reclamat adversarii la Poliţie, Marian Valer ar trebui să aibă măcar bunul simţ să-i lase pe purtătorii de uniformă să-şi facă treaba. Nu este moral să facă presiuni asupra lor. În plus, senatorul independent nu ar trebui să se considere deasupra legii, în calitatea sa de demnitar, având pretenţia ca plângerile sale penale să fie tratate cu prioritate, faţă de cele ale cetăţenilor simpli.

  Poliţia sătmăreană percutează imediat
  Analizând la rece, niciuna din cele două interpelări formulate de senatorul Marian nu se referă la chestiuni de interes public. Uzând de mijloacele oferite de statutul său de parlamentar, acesta nu urmăreşte altceva decât să se răzbune pe adversarii săi. Prin interpelarea adresată ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, din data de 21 octombrie 2013, intitulată “Tergiversarea soluţionării unor dosare penale de către organele de poliţie”, senatorul Marian îşi exprimă supărarea că poliţiştii din Satu Mare şi din Gherla n-au soluţionat după cum şi-a dorit el trei dintre plângerile sale penale îndreptate împotriva a peste zece persoane, majoritatea foşti colaboratori.
  În mod ciudat, Poliţia sătmăreană a intrat în fibrilaţie în urma interpelării. Cu un suspect exces de zel, a luat peste rând dosarele cuprinse în interpelarea senatorului Marian. În schimb, deasupra altor dosare privindu-i pe senatorul Marian Valer şi pe apropiaţii acestuia se aşterne în continuare praful. Probabil aceasta este consecinţa faptului că cealaltă parte nu a atacat gratuit Poliţia, cum a făcut-o numitul Marian Valer prin fosta sa fiţuică clandestină, prin interpelările şi declaraţiile sale politice, considerând că instituţia trebuie lăsată să-şi facă treaba fără presiuni şi alte ingerinţe.

  Acuzaţiile senatoriale cad rând pe rând
  Prin interpelarea “Protejarea unor infractori periculoşi din zona Oaşului de către şefi din Poliţia Naţională şi Judeţeană”, acelaşi senator delator încearcă să se răzbune pe omul de afaceri Mihai Crişan. Acesta a devenit ţinta mai multor interpelări din partea lui Marian Valer pentru că a avut curajul să denunţe în mod public şantajele la care a fost supus de senatorul independent pentru a-i da bani, în condiţiile în care i-a dat demnitarului 50.000 lei în campania electorală pentru alegerile parlamentare de anul trecut, i-a organizat numeroase chermeze la Complexul turistic Valea Măriei şi i-a cazat staff-ul de campanie şi oaspeţii în acelaşi complex, servicii pentru care Marian Valer n-a plătit niciodată niciun leu.
  Aceleaşi acuzaţii privind protejarea omului de afaceri Mihai Crişan de către şefi din Poliţia Judeţeană şi Naţională au mai făcut obiectul unei alte interpelări, însă verificările efectuate de Direcţia de Control Intern din cadrul IGPR au infirmat acuzaţiile senatorului. De asemenea, autorităţile centrale au infirmat acuzaţiile calomnioase cuprinse în alte interpelări ale senatorului independent la adresa omului de afaceri Mihai Crişan.

  Senatorul Marian abuzează de statutul său
  Cele două interpelări la care facem referire, la fel ca şi multe altele formulate de senatorul Marian, nu au nimic în comun cu interesul public. Prin intermediul lor, demnitarul încearcă doar să se folosească de instituţiile statului român pentru a se răzbuna asupra adversarilor săi. Un joc extrem de ordinar, care nu are nimic în comun cu exerciţiul democratic. Numai în România este posibil ca un senator bolnav la cap, cunoscut fostei Securităţi ca un homosexual notoriu, acuzat de săvârşirea de infracţiuni economice, luare de mită, şantaje, falsuri şi cine mai ştie ce alte infracţiuni, declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, să abuzeze în acest hal de statutul său de senator pentru a se răzbuna asupra unor foşti colaboratori care pur şi simplu au refuzat să-l mai ridice în slăvi şi să-i urmeze dispoziţiile tot mai aberante.
  La fel a abuzat de statutul său de senator şi în cazul omului de afaceri Mihai Crişan. Este de neînţeles cum i se permite unui senator al României să calomnieze constant un om de afaceri care nu a cedat şantajelor, refuzând să-l mai finanţeze. Datorită acestor atacuri calomnioase, formulate sub masca unor declaraţii politice şi interpelări, Mihai Crişan suferă prejudicii de imagine şi prejudicii financiare. Suntem curioşi cine va suporta la final reparaţiile necesare.

  Se visează mai presus de lege
  Senatorul Marian Valer a ajuns să se creadă mai presus de lege, un alt semn care ar putea indica faptul că ischemiile pe creier, cu care se lăuda în conferinţe de presă, au ajuns să-i afecteze grav judecata. În faţa legii, chiar dacă întâmplător a ajuns senator, are acelaşi statut ca şi oricare alt cetăţean al României. “Dacă Poliţia Română, foarte pretenţioasă în cazul alocaţiilor bugetare, tratează într-un asemenea mod plângerile penale ale unui demnitar, în speţă ale unui senator din Parlamentul României, la ce tratament se pot aştepta simplii cetăţeni ai acestei ţări, domnule ministru?”, se întreabă retoric Marian Valer la finalul interpelării intitulate “Tergiversarea soluţionării unor dosare penale de către organele de poliţie”. Îi reamintim senatorului independent că în Constituţie se arată clar că nimeni nu e mai presus de lege, deci şi plângerile unui senator trebuiesc tratate la fel ca şi cele ale unui cetăţean obişnuit. Numai un demnitar care, din cauza problemelor la cap sau a altor probleme, nu respectă valorile democratice, poate recurge la astfel de abordări tâmpite.
  Ne exprimăm convingerea că până la urmă instituţiile statului vor pune capăt modului în care senatorul independent Marian Valer abuzează de statutul său de senator pentru a-şi duce la capăt răzbunările personale, care n-au absolut nicio legătură cu interesul public. Dacă la noi în ţară nu se poate rezolva problema, în mod sigur o vor rezolva Comisia Europeană şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Nu este admisibil ca nişte cetăţeni oneşti să fie atacaţi în mod constant de cel care stă pe banii lor în Senatul României şi se ascunde sub masca interpelărilor şi declaraţiilor politice pentru a se feri de urmările calomniilor sale ordinare.

  Alex Ohaha  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img