More


  O sătmăreancă ameninţă că îşi dă foc

  =

  audiente

  Disperată că nu îşi poate întăbula locuinţa după ce a achitat integral contravaloarea acesteia, o sătmăreancă a ameninţat ieri, la audienţele de la Prefectură, că va incendia atât imobilul cât şi pe ea însăşi. Prefectul Eugeniu Avram a sfătuit-o să fie mai calmă, dându-se pe sine ca exemplu, întrucât s-a aflat în exact aceeaşi situaţie în urmă cu mai mulţi ani, pierzând şi el o locuinţă într-un mod asemănător.

  Doreşte să-şi vadă locuinţa pe nume
  Sătmăreanca Viorica Achim a solicitat ajutorul Prefecturii pentru a-şi trece locuinţa pe numele său. Femeia pretinde că în 1996 a achitat integral contravaloarea acesteia la firma care a gestionat fondul locativ de stat şi ar dori să întăbuleze imobilul pe numele său, deoarece una dintre vecinele sale o ameninţă că o va evacua. După ce reprezentanţii Prefecturii au verificat documentele prezentate de femeie, au constatat că aceasta se află în proces cu o firmă de avocatură din Bucureşti, ce reprezintă o persoană care a revendicat clădirea respectivă, şi că vecina sa nu are nimic de a face cu ea. Mai mult decât atât, şi vecina se află exact în aceeaşi situaţie ca şi Viorica Achim. Sătmăreanca a fost informată că cel puţin până se finalizează procesul nu îşi poate trece locuinţa pe numele său.
  În acel moment femeia a devenit irascibilă afirmând că dacă nu i se face dreptate va incendia şi casa şi pe ea însăşi. “Nu pot concepe cum să ies eu afară din casă dacă am plătit-o integral. Dacă nu pot să-mi trec casa pe numele meu, ca să stau liniştită, atunci am să dau foc la casă cu mine în ea. Arde şi casa, ard şi eu, şi măcar ştiu că am scăpat de o grijă”, a spus disperată femeia. Prefectul a încercat să o liniştească, spunându-i că şi el a pierdut în urmă cu ceva ani o locuinţă într-un mod foarte asemănător.

  Probleme cu nişte animale vândute şi răscumpărate
  Tot la audienţele de ieri de la Prefectură s-a prezentat şi Lucreţia Chiş, din Giorocuta, care l-a acuzat pe medicul veterinar din localitate că a făcut prea multe tranzacţii cu animalele sale şi astfel pierde subvenţiile europene. Femeia a afirmat că a avut trei vaci fiecare cu viţei, însă vacile le-a vândut unui vecin, dar viţeii i-a păstrat. Apoi a răscumpărat şi vacile astfel că, în prezent, acestea se află în ograda sa. Îl acuză însă pe medicul veterinar că a operat în baza de date patru tranzacţii cu cele trei vaci în loc de două, iar acum riscă să nu mai primească subvenţiile europene. După o discuţie telefonică avută de prefectul Eugeniu Avram cu directorul interimar al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Dumitru Pintea, acesta din urmă i-a dat de înţeles că femeia a făcut tranzacţiile pentru ca aceste animale să se afle şi în proprietatea vecinului său pentru a putea primi subvenţiile. Prefectul a decis totuşi că va face personal un control la faţa locului.
  De asemenea, o femeie s-a declarat nemulţumită de felul în care i s-a recalculat pensia, iar o alta s-a declarat nemulţumită că Primăria Batarci doreşte amenajarea unui drum de acces peste un teren de-al său. În ambele cazuri, prefectul s-a implicat pentru rezolvarea situaţiilor.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img