More  Oile fac din nou prăpăd în judeţ

  audiente

  Mai mulţi agricultori din judeţ s-au plâns ieri la audienţele de la Prefectură că turmele de oi le distrug culturile. Este vorba despre mai mulţi fermieri din satele Apateu şi Corod, care au afirmat că turmele de oi ale unui maramureşean le distrug atât culturile cât şi păşunile. Tot cu aceeaşi ocazie, un cetăţean din Balta Blondă acuza faptul că turmele de oi ale unui vecin de-al său îi pasc culturile agricole. În ambele cazuri, petenţii au afirmat că a fost sesizată Poliţia dar nu s-a luat nicio măsură până în prezent. Prefectul Eugeniu Avram i-a îndrumat să se adreseze şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Constantin Taloş, pentru a fi luate măsurile necesare stopării acestui fenomen.

  Culturi distruse de două luni la Apateu şi Corod
  Grupul de agricultori din localităţile Apateu şi Corod a afirmat că în urmă cu circa două luni în zonă a apărut o turmă cu circa o mie de oi ale unui cioban maramureşean şi de atunci le distrug culturile. “Ne-a distrus până şi păşunea care chiar în primăvara acestui an a fost reînsămânţată. Nu mai ştim ce să facem”, au spus disperaţi agricultorii. Păgubiţii au făcut plângeri la Poliţie, la Primăria Păuleşti, ba chiar şi la medicii veterinari din comună, dar până în prezent nimeni nu a reuşit să ia nicio măsură. Ei au afirmat că nu ştiu din aprobarea cui a ajuns această turmă de oi în zonă, dar au ferma convingere că cineva îl protejează pe ciobanul maramureşean.
  După ce le-a ascultat necazul, prefectul Eugeniu Avram a avut o discuţie telefonică cu şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Constantin Taloş, după care le-a recomandat agricultorilor să se prezinte în audienţă la acesta.
  Probleme asemănătoare a reclamat şi Vasile Stan, din Balta Blondă. Acesta acuza faptul că turmele de oi ale unui vecin pasc pe terenurile sale şi îi distrug culturile agricole. Şi acesta a afirmat că a depus reclamaţie la Poliţie, dar nu a fost luată nicio măsură. Şi acesta a fost îndemnat spre a merge în audienţă la şeful IPJ.

  Condiţii de locuit ca-n Evul Mediu
  Tot la audienţele de ieri de la Prefectură s-a prezentat şi Iuliana Tincu, în vârstă de 71 de ani, care până nu cu mult timp în urmă locuia în fostele blocuri de nefamilişti ale IPL. Femeia susţine că între timp a primit o altă locuinţă pe strada Martirilor Deportaţi, dar aceasta nu are nici apă, nici lumină, nici gaz. Ea a solicitat ajutorul Prefecturii ca să intervină pe lângă Primăria Satu Mare să primească o locuinţă decentă. După ce prefectul a avut o discuţie telefonică cu city-managerul Dan Băbuţ, i-a spus femeii că trebuie să mai aibă răbdare pentru că va primi o locuinţă decentă în cel mai scurt timp.
  Disperat, Mihai Horvat a solicitat ajutorul Prefecturii pentru a-l evacua din propria sa casă pe actualul concubin al fostei sale soţii şi care locuieşte acolo fără forme legale. După ce cei doi soţi au divorţat, Mihai Horvat a părăsit locuinţa, iar fosta lui soţie l-a adus în casă pe concubinul ei, însă ratele la apartament şi impozitul este plătit tot de el, fiind proprietar. Acestuia i s-a sugerat să îl acţioneze în instanţă pentru ca pe baza unei hotărâri judecătoreşti poliţiştii să poată interveni.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE