More


  Performanţele economice, premiate la Satu Mare

  =

  top

  Cele mai bune firme din judeţ au fost premiate vineri la cea de a XX-a ediţie a Balului Oamenilor de Afaceri, manifestare organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Satu Mare. În Topul firmelor sătmărene, organizat cu această ocazie, au intrat aproape 1.100 de societăţi comerciale din care circa 280 au obţinut locul întâi la categoria lor de activitate. La eveniment au fost prezenţi ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, secretarul de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Gabriel Onaca, directorul general ANL, Dumitru Nancu, analistul politic Niels Schnecker, europarlamentarul Ovidiu Silaghi, care este şi preşedintele CCIA, deputatul Octavian Petric, prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, precum şi circa 120 de oameni de afaceri sătmăreni. De asemenea, la manifestare a fost prezent şi Horia Brenciu care, alături de trupa sa, HB Orchestra, a întreţinut atmosfera.

  “Dacă firmele o duc bine, noi toţi o ducem bine”
  După cuvântul de deschidere al directorului CCIA Satu Mare, Daniela Culic, şi al preşedintelui Ovidiu Silaghi, care au punctat faptul că manifestarea a ajuns la a XX-a ediţie, ministrul Lucia Varga a precizat că dezvoltarea mediului de afaceri este unul dintre principalele directive ale Guvernului României, motiv pentru care sunt organizate dezbateri în teritoriu pentru a fi aflate problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri. “Dacă firmele o duc bine, noi toţi o ducem bine. De aceea vă asigur de tot sprijinul meu şi al Guvernului şi să facem în aşa fel încât să dezvoltăm zona de Nord-Vest a României, eu fiind originară din Bihor”, a spus Lucia Varga. A mai luat cuvântul Gabriel Onaca, cel care i-a îndemnat pe oamenii de afaceri sătmăreni să facă propuneri pentru elaborarea acordului de parteneriat al României cu Uniunea Europeană, iar Dumitru Nancu a afirmat că vor fi construite locuinţe pentru tineri şi pentru medici rezidenţi.
  Rând pe rând, au mai luat cuvântul Niels Schnecker, prefectul Eugeniu Avram, Adrian Ştef, primarul Dorel Coica şi Octavian Petric care i-au felicitat pe oamenii de afaceri sătmăreni asigurându-i totodată de tot sprijinul instituţiilor pe care le reprezintă. Apoi Daniela Culic a prezentat modul în care a fost elaborat topul firmelor sătmărene, fiind vorba despre şase categorii majore, împărţite pe categorii şi pe coduri CAEN.

  Peste 280 de locuri întâi
  Apoi s-a trecut la premierea celor mai performante firme din judeţ. În total, pe anul 2013 în Topul firmelor sătmărene s-au regăsit 1.096 de societăţi comerciale din care circa 280 au obţinut locul întâi. Potrivit Danielei Culic, s-au remarcat trei firme care au fost premiate şi în urmă cu 20 de ani, la prima ediţie a Balului Oamenilor de Afaceri, iar firma Mondiala s-a remarcat prin faptul că timp de două decenii a obţinut doar locuri întâi în domeniul său de activitate. De asemenea, au mai fost premiate şi cele şapte firme sătmărene care s-au clasat pe locul întâi la nivel naţional la categoria lor de activitate. Premiile au fost înmânate de către preşedintele de onoare al Camerei de Comerţ Satu Mare, europarlamentarul Ovidiu Silaghi.
  După festivitatea de premiere a urmat distracţia. Atmosfera a fost întreţinută de trupa sătmăreană XXL, iar momentul culminant l-a reprezentat Horia Brenciu şi HB Orchestra, care în doar câteva minute au reuşit să-i facă pe oamenii de afaceri să danseze şi să se simtă ca la un spectacol.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img