More



    Policlinica Veche, transformată într-una nouă şi modernă

    veche

    Clădirea Ambulatoriului de Specialitate II al Spitalului Judeţean Satu Mare sau Policlinica Veche, cum mai este cunoscută de sătmăreni, a fost reabilitată în totalitate, fiind transformată într-una modernă, la standarde europene. Conducerea Consiliului Judeţean împreună cu membrii comisiei tehnice au făcut ieri recepţia tehnică a lucrărilor, declarându-se foarte mulţumiţi de calitatea lucrărilor executate aici. În scurt timp clădirea va fi dotată cu aparatură de ultimă generaţie şi mobilier nou şi cel târziu în luna aprilie a anului viitor va fi deschisă.

    Investiţie de peste 6,7 milioane de lei
    Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, reabilitarea în totalitate a Ambulatoriului de Specialitate II al Spitalului Judeţean a costat peste 6,7 milioane de lei, TVA inclus, din care circa 5,1 milioane au fost alocaţi de Ministerul Sănătăţii. “Este foarte important să recepţionăm tehnic această lucrare pentru a redeschide în cel mai scurt timp posibil uşile acestei policlinici pentru sătmărenii suferinzi. Sperăm ca cel târziu până la finele lunii martie să dotăm toate cabinetele medicale cu mobilier şi aparatură de ultimă generaţie şi la începutul lunii aprilie să fie deschisă pacienţilor sătmăreni. Condiţiile create aici sunt de nivel european şi până la finalul acestui mandat al actualei conduceri a Consiliului Judeţean vom finaliza toate investiţiile în sistemul de sănătate sătmărean”, a precizat Ştef.
    Vicepreşedintele Mircea Govor a precizat că, odată reabilitată clădirea, Policlinica Veche devine un obiectiv foarte important pentru sănătatea sătmăreană, pentru cei care lucrează în sistem dar şi pentru pacienţi. “Este o realizare de excepţie fiind reabilitată o clădire distrusă aproape în totalitate. La un moment dat, văzând cât de şubredă era structura de rezistenţă, mi-a fost frică să nu se întâmple vreo nenorocire. Dar, în cele din urmă, s-a ajuns la o clădire de nivel european. Noi, cei din Consiliul Judeţean, ne dorim să dotăm cabinetele cu aparatură de ultimă generaţie şi mobilier nou şi sperăm că vom reuşi să realizăm tot ce ne-am propus pe mai departe”, a mai adăugat Mircea Govor. Atât vicepreşedintele Rudolf Riedl, cât şi viceprimarul Marcela Papici au apreciat ceea ce s-a realizat şi aşteaptă cu nerăbdare ca noua policlinică să fie dată în folosinţă.

    Ambulatoriu doar pentru Spitalul Judeţean
    Ambulatoriul Spitalului Judeţean va deservi doar pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean, iar în cabinetele medicale vor lucra doar medicii acestui spital. Cu unele mici excepţii, aici nu vor mai exista nici medici de familie şi nici cabinete private. Lucrările, începute în data de 6 martie 2012, trebuiau să fie terminate în data de 6 mai 2013, însă s-a produs o întârziere de 159 de zile, asta şi din cauza unor lucrări suplimentare la structura de rezistenţă neprevăzute în proiectul iniţial.
    Lucrările de reabilitare au constat în recompartimentarea spaţiilor, realizarea unui ascensor pentru persoane, schimbarea pardoselii, a instalaţiilor electrice, sanitare şi de încălzire. Clădirea a fost termoizolată în exterior şi au fost construite două rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Structura de rezistenţă a fost consolidată. Potrivit verdictului dat de reprezentanţii comisiei de recepţie, lucrările executate sunt corespunzătoare iar clădirea îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi autorizată de Direcţia de Sănătate Publică.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE