More


  PSD, mai unit, mai puternic şi mai hotărât

  - Advertisement -

  psd

  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, Dorel Coica, şi secretarul general al PSD, Toma Betea, au transmis ieri public, în cadrul unei conferinţe de presă, un mesaj de unitate. “Suntem o singură echipă, lucrăm împreună. Avem o echipă închegată, foarte sudată, suntem uniţi şi hotărâţi să câştigăm alegerile europarlamentare de anul viitor!”, a precizat preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor. De altfel, chiar la propunerea şi insistenţele lui Mircea Govor, primarul Dorel Coica a ajuns vicepreşedinte al Ligii Aleşilor Locali PSD, în cazul municipiilor, edilul şef sătmărean recunoscând acest lucru: “Mircea Govor este autorul moral al alegerii mele!”. Mai mult, tot la propunerea liderului PSD Satu Mare, secretarul general al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Toma Betea, va deveni, cel mai probabil, vicepreşedintele Ligii Aleşilor Locali PSD pe comune. Totodată, a fost anunţat şi noul purtător de cuvânt al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, în persoana preşedintelui Organizaţiei Municipale de Femei Satu Mare a PSD, Manuela Rogoz.

  PSD, mai puternic şi mai numeros
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a ţinut să sublinieze că prin alegerea sau prin reconfirmarea unor lideri ai organizaţiilor judeţene sau locale din PSD, formaţiunea politică a devenit “una foarte bine închegată, serioasă”. Liderul PSD a amintit aici despre alegerile lui Raul Băbţan în fruntea Organizaţiei Judeţene de Tineret Satu Mare a PSD, a lui Ionuţ Bujor în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale de Tineret Satu Mare a PSD, de reconfirmarea Paulei Mare în fruntea Organizaţiei Judeţene de Femei Satu Mare a PSD, de alegerea Manuelei Rogoz în fruntea Organizaţiei Municipale de Femei Satu Mare a PSD şi de alegerea lui Aurel Vaşvari în fruntea Organizaţiei Judeţene de Pensionari Satu Mare a PSD.
  De asemenea, preşedintele Mircea Govor a precizat că de la alegerile prin care s-a desemnat noua conducere a Organizaţiei Judeţene, PSD s-a întărit cu nu mai puţin de 280 de membri, din care 147 sunt tineri. Mai mult, PSD este “cea mai puternică şi cea mai numeroasă organizaţie din judeţ, cu un număr de 16.000 de membri. Sunt convins că alegerile pentru Parlamentul European vor fi un test important, dar se va vedea diferenţa în favoarea PSD la nivel de partide, chiar şi în interiorul USL. Asta e viaţa politică, la europarlamentare s-a decis să se candideze separat.”

  Premieră pentru România
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a ţinut să îi mulţumească şi să îl felicite pe deputatul social-democrat Octavian Petric, care a reuşit o premieră pentru România, respectiv a adus Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor pentru prima dată într-un judeţ, cu atât mai mult la Satu Mare. “Nu este puţin lucru să aduci una dintre cele mai importante comisii din Parlament la Satu Mare, care este primul judeţ din România care a fost vizitat de Comisia de buget-finanţe. De aceea ţin să îi mulţumesc şi să îl felicit pe Octavian Petric pentru acest lucru”, a precizat Mircea Govor.
  Totuşi, liderul social-democrat nu şi-a putut ascunde dezamăgirea vizavi de faptul că USL a mai rămas doar cu un singur parlamentar la Satu Mare, după ce fostul deputat Ovidiu Silaghi a demisionat pentru a ocupa un fotoliu de europarlamentar. Mircea Govor a amintit şi de senatorul independent Marian Valer, al cărui nume a evitat să îl rostească, etichetându-l simplu “celălalt”. “Celălalt s-a autoexclus. Oricum nu a făcut mare lucru nici până atunci”.

  Săgeţi către PDL
  Preşedintele PSD Satu Mare şi-a exprimat regretul că: “Din păcate, Octavian Petric se zbate în Parlament să facă ceva pentru judeţul Satu Mare”, taxând ultimele declaraţii ale deputatului PDL Andreea Paul. “În loc să încercăm să aducem fonduri în judeţul Satu Mare, din păcate doamna deputat Andreea Paul, având o ieşire greşită, răutăcioasă şi tendenţioasă, a spus că nu este o prioritate să facem Primăria Tăşnad şi Staţiunea Luna Şes. A spus că trebuie să asigurăm locuri de muncă şi drumuri în judeţ. O să îi amintesc doamnei Paul că în campania electorală a promis că va duce sus Ţara Oaşului. Nu văd cum îşi propune să facă acest lucru când este Gică Contra la tot ceea ce trebuie propus şi promovat în judeţul Satu Mare. Când s-a opus alocării de bani pentru Luna Şes, teoretic, căci practic nu poate, a făcut o mare greşeală. Dar oşenii pot să realizeze după atâta timp pe cine au trimis în Parlamentul României. Au făcut o mare greşeală pentru că în Parlament trebuie trimişi oamenii care sprijină judeţul Satu Mare. Nu contează că eşti la putere sau în opoziţie. Locurile de muncă în Satu Mare trebuiau rezolvate de doamna Paul pe vremea când era consilierul primului ministru Emil Boc. Dar, din păcate, atunci a trimis sute de mii de oameni acasă, i-a făcut şomeri. A tăiat pensiile şi salariile într-un moment jenant şi brutal. Eu dacă eram membru al oricărei formaţiuni politice care a luat asemenea măsuri dure împotriva poporului român, mie îmi era ruşine să mai ies pe stradă. Mai bine ieşeam din politică. Chiar nu vreau să intru în polemică cu nimeni, cu atât mai puţin cu doamna Paul, am vrut doar să îi spun că noi în judeţul Satu Mare asigurăm locuri de muncă şi facem infrastructură, ceea ce nu a făcut Guvernul Boc şi cu regimul Băsescu, dar face Guvernul Ponta împreună cu vicepremierul Dragnea”, a declarat Mircea Govor.

  “Guvernul Ponta repară greşelile Guvernului Boc”
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD a precizat că “Guvernul Ponta repară greşelile Guvernului Boc”, cu atât mai mult cu cât judeţului Satu Mare i-au fost alocaţi zeci de milioane de euro pentru dezvoltare. Mai exact, Mircea Govor a amintit despre cele 20 de milioane de euro alocaţi de Ministerul Dezvoltării pentru dezvoltarea infrastructurii judeţului, despre cei 14.650.000 de lei alocaţi tot prin Ministerul Dezvoltării pentru proiectele de dezvoltare a comunelor sau despre cei 6.500.000 lei alocaţi de Ministerul Mediului. “Ceea ce nu a făcut nimeni, niciodată, pentru judeţul Satu Mare, a făcut Guvernul Ponta, împreună cu vicepremierul Dragnea, au preluat corecţiile financiare de la administraţiile locale. Asta însemnând că Guvernul României plăteşte toate greşelile regimului Boc, modul ilegal prin care s-au făcut achiziţiile publice şi derularea proiectelor europene. Guvernul Ponta a venit în sprijinul administraţiilor locale”, a arătat Mircea Govor.
  Liderul social-democrat a dat garanţii că sediul Primăriei Tăşnad va fi reconstruit, respectiv că Staţiunea Luna Şes se va finaliza cât mai curând: “Dar nu vreau ca în campania electorală să o văd pe doamna Paul că îşi va asuma aceste proiecte, să-şi aroge meritele.” De departe, cel mai tranşant a fost secretarul general al Organizaţiei Judeţene Satu Mare, Toma Betea: “Este inadmisibil ca Andreea Paul să fie împotriva colegiului în care a fost aleasă. Pentru Oaş este o catastrofă.”

  Dorel Coica, vicepreşedintele Ligii Aleşilor Locali PSD
  Despre alegerea preşedintelui executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica, în funcţia de vicepreşedinte al Ligii Aleşilor Locali, Mircea Govor consideră această reuşită drept o nouă premieră: “Eu, personal, sunt foarte mândru! Şi, în cel mai scurt timp, vom mai avea un vicepreşedinte la nivelul comunelor în Liga Aleşilor Locali PSD: Toma Betea.” Proaspătul vicepreşedinte Coica i-a mulţumit lui Mircea Govor pentru susţinere, considerându-l pe liderul PSD “autorul moral al alegerii mele.” Dorel Coica consideră Liga Aleşilor Locali drept “cel mai puternic for politic din PSD”, urmând ca din această funcţie să poată să atragă foarte multe investiţii pentru judeţ şi, în special, pentru municipiul Satu Mare.

  PSD îşi spală rufele în familie
  Mircea Govor a ţinut să facă o serie de precizări vizavi de subiectul Apaserv. “Decizia pe subiectul Apaserv aparţine municipiului Satu Mare, căci se află în subordinea Primăriei şi a Consiliului Local Satu Mare. Dar Consiliul Judeţean este un partener corect în relaţia cu municipiul Satu Mare. Am cerut, totuşi, o mai mare implicare în problemele ridicate de unii primari. În ceea ce-l priveşte pe directorul Apaserv, Dan Stegerean, eu, Mircea Govor, nu am nicio problemă. Nu am nicio cădere să fac destituiri pe la televizor sau pe stradă, cum făcea altul. Ţin să precizez că problemele PSD, dacă vor exista, se spală în familie. Vreau să mai spun că în municipiul Satu Mare se văd deja realizările actualei conduceri, sunt în grafic. Păcat că primarul Dorel Coica nu este genul de persoană care să iasă public cu realizările sale. Dar asta nu înseamnă că ele nu există, cum spun unii sau alţii pe la colţuri”, a conchis Mircea Govor.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img