More

    Se ÎNTÂMPLĂ în Tăşnad. Vezi ce au PRIMIT bicicliştii în loc de AMENDĂ!

    tasnad1

    La acest sfârșit de săptămână, polițiști ai formațiunii rutiere din cadrul Poliției orașului Tășnad împreună cu polițiști ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii evenimentelor rutiere în care sunt implicați bicicliști, căruțași și mopediști, precum și a prevenirii consumului de alcool.

    Astfel, în primele ore ale dimineții au fost opriți toți participanții la trafic care ar fi avut obligația de a purta vesta reflectorizantă pentru a fi vizibili conducătorilor auto și care nu erau echipați corespunzător. Polițiștii au atras atenția asupra necesității respectării normelor rutiere ce impun obligația de a purta elemente reflectorizante, distribuindu-le  fiecăruia câte o vestă achiziționată cu sprijinul Automobil Club Român Filiala Satu Mare. Toți cei care au fost opriți de polițiști au invocat diverse motive atunci când au fost întrebați de ce nu sunt echipați corespunzător, nefiind conștienți de riscurile la care se expun atunci când circulă noaptea și nu pot fi văzuți de conducătorii auto la timp pentru a evita o tragedie.

    În cea de a doua parte a acțiunii, șoferii au putut testa ochelarii ce simulează starea de ebrietate, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi, la finalul acțiunii toți conducătorii auto confirmând faptul că alcoolul diminuează atenția și crește riscul de a produce accident.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE