More  Tinere talente descoperite la “Danţul mânânţăilor”

  dant

  Festivalul – concurs de folclor “Danţul mânânţăilor”, ajuns la cea de a treia ediţie, desfăşurat ieri în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor, a fost câştigat de Emanuil Silaghi. Festivalul a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa de Cultură a Sindicatelor şi cu ajutorul Consiliului Judeţean.
  La ediţia din acest an au participat 37 de ansambluri folclorice, formate din circa 300 de elevi ai claselor primare şi gimnaziale. Potrivit celor afirmate de directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Felician Pop, acest festival-concurs este un bun prilej de a descoperi noi talente ale folclorului sătmărean precum şi pentru a se vedea preocuparea dăscălimii sătmărene în ceea ce priveşte folclorul. “Sunt convins că în această sală se află viitorul folclorului sătmărean şi avem posibilitatea de a vedea încotro se îndreaptă folclorul din judeţ”, a mai spus Felician Pop. De asemenea, Robert Laszlo, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a transmis mesajul acestuia afirmând că “dintre concurenţii de azi se vor ridica valorile folclorului de mâine”.
  S-a trecut apoi la desfăşurarea concursului. Juriul format din şapte cunoscători de flclor din judeţ, a cărui preşedinte a fost Felician Pop, a urmărit cu atenţie evoluţia micilor artişti şi după ce au deliberat au desemnat şi câştigătorii. Au fost acordate 24 de premii, 12 premii speciale şi un premiu de participare.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE