More


  Captură record de petarde în judeţ

  - Advertisement -

  petarde

  Lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare au dat iama în comercianţii ilegali de materiale pirotehnice şi în petrecăreţii inconştienţi, confiscând mii de petarde şi întocmind mai multe dosare penale. Concret, captura poliţiştilor din ultimele zile însumează peste 10.000 de petarde comercializate sau deţinute ilegal. Activităţile de control ale poliţiştilor sătmăreni fac parte din acţiunea desfăşurată la nivel naţional de Poliţia Română, intitulată „Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2013 – 2014.

  Poliţiştii Postului comunal de Poliţie Valea Vinului îl cercetează în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi folosire fără drept a materialelor explozive pe Cătălin I., în vârstă de 26 ani, care, în data de 26.12.2013, în jurul orei 22.00, aflându-se pe stradă în localitatea Sîi, i-a introdus numitului Liviu S. în buzunarul din spate al pantalonilor o petardă. Victima a reuşit să scoată petarda din buzunar, dar i-a explodat în mână, provocându-i o plagă deschisă la mâna stângă. Aceasta este prima victimă a folosirii inconştiente a materialelor pirotehnice din acest an, după ce în ultimii doi ani nu au fost înregistrate astfel de evenimente neplăcute.

  Poliţiştii i-au mai identificat pe Ioan O., de 22 ani, care deţinea fără drept la domiciliul său din Satu Mare cantitatea de 440 petarde, respectiv pe minorul L.C., în vârstă de 12 ani, care deţinea la domiciliul bunicului său, din Lipău, 60 de petarde. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, folosire şi comercializare de materiale pirotehnice din categoria celor interzise, iar petardele au fost ridicate în vederea expertizării.

  Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase i-au identificat pe Daniel O., în vârstă de 26 de ani, care deţinea ilegal la domiciliu 127 petarde. Cea mai impresionantă captură a fost realizată asupra lui Vilmos G., în vârstă de 40 ani, care în Piaţa de alimente nr. 1 din Satu Mare comercializa materiale pirotehnice. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta avea asupra sa 8.000 petarde. În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, folosire şi comercializare de materiale pirotehnice din categoria celor interzise, iar petardele au fost ridicate în vederea expertizării.

  Totodată, poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Carei l-au identificat pe I. S., în vârstă de 17 ani, care în timp ce se afla în localitatea Domăneşti avea asupra sa 1.380 petarde. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, folosire şi comercializare de materiale pirotehnice din categoria celor interzise, iar petardele au fost ridicate în vederea expertizării.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img