Catedrala Ortodoxă, transformată într-un colţ de Rai

cor1

Maraton de colinde ieri seară la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Satu Mare unde a avut loc tradiţionalul Concert de Colinde susţinut de corurile bisericilor ortodoxe din municipiul Satu Mare şi de Corala Preoţească “Arhanghelii” a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului. Cu această ocazie au fost interpretate aproape 30 de colinde care au transformat biserica într-un adevărat colţ de Rai.

Colindele, o reală trăire a Crăciunului
La manifestare, pe lângă cei circa 200 de credincioşi şi iubitori de colinde, au mai fost prezenţi PS Iustin Sigheteanu, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca şi protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan.
În cuvântul său de deschidere, preotul Cristian Boloş a urat un călduros bun venit în “Catedrala Sătmarului” tuturor celor care au dorit să asiste la acest frumos concert adăugând că “prin intermediul colindelor, care vestesc naşterea Pruncului Iisus, degustăm practic Raiul. De aceea, ediţia din acest an a concertului o putem numi o reală trăire a Crăciunului”.

Şapte coruri şi aproape 30 de colinde
În concertul de colinde de ieri au participat şase coruri ale bisericilor ortodoxe din municipiul Satu Mare şi Corala Preoţească “Arhanghelii” a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, care, timp de circa două ore şi jumătate, au interpretat în total aproape 30 de colinde. Primii au evoluat coriştii de la Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, dirijor Dan Miclea, care au interpretat trei colinde. Au urmat, rând pe rând, corurile bisericilor “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, dirijor Dorin Horaţiu Ardelean, “Naşterea Maicii Domnului”, dirijor Ioan Petrovici, “Buna Vestire”, dirijor Ioan Târţan, Corul “Solemnis” al Bisericii “Naşterea Domnului”, dirijat de Maria Chiş, şi corul Bisericii “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, dirijat de protopopul Ioan Socolan.
La final, Corala Preoţească “Arhanghelii” a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului a interpretat patru colinde, şi anume “Colinda jupânului”, “Linu-i lin”, “Vecernii cântă clopotele-n vale” şi “Leru-i Ler”. Corala şi-a încheiat evoluţia interpretând trei cântece tradiţionale de iarnă, şi anume “Bună dimineaţa”, “Colindul Sfântului Andrei” şi “Pluguşorul”.

Florin Dura

cor2

7 COMMENTS

  1. Oameni buni, sint colinde, e sarbatoarea Nasterii Domnului NU E campanie electorala. RIDICOL sa puneti scaunele pt sefi separate de restul lumii, in mijlocul bisericii. Doamne fereste!!!!!!!!!!!!!!

  2. Chiar ,ce cauta domnii politicieni in miijlocul bisericii de parca ei ar fi cei care cinta sau si mai rau doar ei cei pentru care se colinda.SINTETI DE ADEVARATELEA RIDICOLI!!!!

  3. Nu va supărați pe mine!! Ați putut posta imaginile anterioare. Dacă se poate va rog frumos, nu postați aici și o imagine cu corul bisericii Sf împărați Constantin și Elena din satu Mare? Va rog frumos!!! Dacă se poate va rog din suflet sa postați și o imagine cu corul bisericii Sf împărați Constantin și Elena. Bine? Dacă nu se poate nu se poate, dar de puteți va rog frumos sa postați și o imagine cu corul bisericii Sf împărați Constantin și Elena. Vă mulțumesc mult pentru înțelegere!!! Doamne ajută la toată lumea!!

  4. Nu va supărați pe mine!! Cum ați putut posta imaginea cu corul catedralei adormirea maicii domnului, nu ați putea posta, va rog frumos o imagine cu corul bisericii Sf împărați Constantin și Elena! Vă rog frumos!!! Va rog să-mi dați un răspuns dacă puteți face acest lucru sau nu. Dar dacă puteți face acest lucru va rog tare mult sa postați aici o imagine cu corul bisericii Sf împărați Constantin și Elena. Doamne ajuta și va mulțumesc frumos pentru înțelegere!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...

FOTOGALERIE. Cazare în CORTURI pentru care nu RESPECTĂ măsurile de autoizolare și carantină

Autoritățile sătmărene le-au pregătit o surpriză nu tocmai plăcută pentru cei care, veniți din zonele roșii sau galbene nu respectă măsurile de carantină, respectiv...

DECIZIE. Se reiau LUCRĂRILE pe rețeaua de DRUMURI județene! Pe ce TRONSOANE se lucrează

La o scurtă vizită pe teren, astăzi, 27 martie, se poate observa că se efectuează mai multe tipuri de lucrări pe rețeaua de drumuri...

LIBER peste GRANIȚA cu Ungaria. Cine ARE VOIE să treacă în AMBELE SENSURI

S-a dat liber la granițacu Ungaria dar numai pentru o anumită categorie de oameni. Autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis ca începând...

ÎNGRIJORARE. Peste 200 de sătmăreni, ÎN CARANTINĂ. Circa 3.260, la IZOLARE

În județul Satu Mare, astăzi, 27 martie, se află în carantină 202 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 3259 persoane. La nivelul judetului nostru au...