More

  Centrul de Plasament “Floare de Colţ” Halmeu intră în reabilitare

  lansare

  În sala XXI a Consiliului Judeţean Satu Mare a avut loc ieri(n.r. miercuri) conferinţa de lansare a Proiectului “Reabilitarea şi dotarea Centrului de Plasament “Floare de colţ” în vederea accesului beneficiarilor la servicii de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă şi a competenţelor profesionale”, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, managerul de proiect fiind Vasilovici Eniko. La eveniment au participat Mariana Dragoş din partea Consiliului Judeţean Satu Mare, directorul DGASPC, Octavian Apan, şi funcţionari ai instituţiei. Acest proiect a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR).

  Valoarea totală a proiectului este de 1.581.664, 09 lei, din care: 1.221.413,17 lei – valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA), 1.038.201,19 lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, 158.783,72 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional şi 24.428, 26 lei – co-finanţarea eligibilă a beneficiarului.

  Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea serviciilor oferite de Centrul de Plasament “Floare de colţ” Halmeu, prin reabilitarea şi dotarea centrului, pentru a oferi beneficiarilor posibilitatea de dezvoltare a abilităţilor profesionale şi a competenţelor de viaţă independentă. Obiectivele specifice constă în realizarea izolării termice a clădirilor centrului; mansardarea parţială a clădirii corp A, amenajări interioare şi instalaţii în mansardă nouă; reamenajarea şi dotarea grupului sanitar al clădirii corp A; amenajarea şi dotarea unui atelier de croitorie; înfiinţarea şi dotarea unei săli multimedia, respectiv dotarea cu echipamente de uz casnic şi mobilier a celor cinci module familiale.

  Beneficiarii proiectului vor fi cei 45 de copii aflaţi la Centrul de Plasament “Floare de colţ”, structuraţi în cinci module familiale, dintre care 28 băieţi şi 17 fete, cu vârste între 8 şi 24 de ani. Aceştia sunt copii separaţi de părinţi, ca urmare a stabilirii măsurii plasamentului, copii pentru care a fost dispus plasamentul în regim de urgenţă, tineri care au împlinit vârsta de 18 ani şi care beneficiază în condiţiile legii de protecţie socială.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE