More


  Cercetat penal pentru deșeul din carieră

  =

  Administratorul unei societăţi comerciale din localitatea Marca, județul Sălaj, este cercetat penal, după ce a cauzat un prejudiciu statului român de aproximativ 200.000 lei.

  Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, în perioada 2007-2013, o societate comercială care se ocupa cu exploatarea unei cariere de piatră situată pe raza localităţii Porţ, a depozitat la marginea acesteia, în mod necorespunzător, deşeu de carieră. Acesta s-a scurs pe o pantă abruptă în pădurea de pin din imediata apropiere, doborând mai mulţi arbori. În urma scurgerii deşeului de carieră în pădure, au fost degradaţi 41 de arbori din speciile pin şi gorun, valoarea prejudiciului produs fiind de 573,48 lei. Totodată, deşeul scurs a ocupat fără drept 0,60 hectare din fondul forestier naţional, fapt ce a dus la scoaterea acestei suprafeţe din fond.
  Prejudiciul cauzat Statului Român, prin neplata taxei de scoatere definitivă, este de 196.376 lei, iar paguba produsă Composesoratului Porţ se ridică la aproximativ 1.543.885 de lei. Sumele au fost calculate de Ocolul Silvic Blidaru, care administrează această pădure.
  Potrivit IPJ Sălaj, administratorul firmei este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de reducere a fondului forestier naţional, ocupare fără drept, în întregime sau în parte, a unor suprafeţe din fondul forestier naţional şi degradarea, fără drept, de arbori din fondul forestier naţional.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img