More

  Concert extraordinar de Crăciun cu sala arhiplină

  concert

  La Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare s-a desfăşurat la acest sfârşit de săptămână Concertul tradiţional de Crăciun, care l-a avut la pupitrul dirijoral pe maestrul Ştefan Novak, iar invitaţi speciali au fost Corul “Excelsior” al Liceului de Artă “Aurel Popp” Satu Mare, dirijor Ioan Florea. Ca de fiecare dată, spectacolele muzicale de sfârşit de an s-au desfăşurat cu sala arhiplină.

  Concertul a debutat cu “The Christmas Festival”, de Anderson, după care Corul “Excelsior” a interpretat “O Holy Night!”, de Adam. Spectacolul muzical a continuat cu “Rudolf the Red-Nosed Riendeer”, de Marks, urmat de “White Christmas”, de Berlin, în interpretarea Corului “Excelsior”. Orchestra condusă magistral de Ştefan Novak a prezentat “Vals de Crăciun”, de Styne, după care cei de la “Excelsior” au cântat “Undeva în memoria mea”, de Williams. Concertul a continuat cu “Coots Santa Claus is comin’ to town”, de Frederick, urmat de corişti cu colindul “Whence is the Goodly Fragrance Flowing ?”. Prima parte s-a încheiat cu “Parada soldaţilor din lemn”, de Jessel şi un colind catalan “Decembrie clar şi luminos”, al celor de la “Excelsior”.

  Concertul a continuat în partea a doua cu “Zborul spre Neverland”, de Williams, urmat de Corul “Excelsior” cu “Silent Night”, de Gruber. După care s-a interpretat”Winter Wonderland”, de Bernard şi colindul englezesc “Ce copil este acesta”, iar cei de la “Excelsior” au cântat colindul “Ding ! Dong ! Merrily on high”. A urmat “Have Yourself a Marry Little Christmas”, de Martin & Blane,şi colindul “O, ce veste minunată” al celor de la “Excelsior”. Concertul s-a încheiat cu “Sleigh Ride”, de Anderson, respectiv “Adeste fidelis” al Corului “Excelsior”. Concertul extraordinar de Crăciun nu s-a putut încheia decât cu bis-ul “Silent Night”, publicul fiind extrem de încântat de seara oferită de Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare. Următorul spectacol muzical la care sunt aşteptaţi sătmărenii va fi cel din 9 ianuarie 2014, când va avea loc Concertul extraordinar de Anul Nou cu maestrul Shinya Ozaki, preţul unui bilet fiind de 32 de lei.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE