More


  Consiliul Judeţean va aloca Olimpiei 1,2 milioane lei în 2014

  - Advertisement -

  consiliu

  Consilierii judeţeni au aprobat într-o atmosferă destinsă toate cele 21 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de ieri (n.r. vineri). La ultima şedinţă din acest an au fost prezenţi toţi cei 33 de consilieri judeţeni. Aceştia au decis să majoreze cotizaţia pentru echipa fanion a judeţului, de la 900.000 lei în acest an, la 1,2 milioane lei în cursul anului viitor. De asemenea, consilierii au modificat regulamentul concursului ”Cea mai curată şi bine gospodărită comună din judeţul Satu Mare”. Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi în cursul lunii ianuarie. Consilierii judeţeni au mai aprobat alocarea sumei de 275.000 lei cultului ortodox şi a sumei de 46.500 lei cultului greco-catolic.

  Bani pentru biserici
  Consilierii judeţeni au aprobat execuţia bugetului local al judeţului Satu Mare la data de 30 noiembrie 2013. Bugetul judeţului a fost rectificat pozitiv cu suma de 3.514.590 lei, veniturile suplimentare provenind în mare parte din sume primite în cadrul mecanismului decontării cererilor de plată pentru proiectele din fonduri europene (2,7 milioane lei). Pe partea de cheltuieli, capitolul Cultură, recreere, religie a fost suplimentat cu suma de 878.000 lei, iar capitolul Transporturi cu suma de 2,88 milioane lei.
  Consilierii judeţeni au aprobat alocarea unor sume de bani pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse. Cultului ortodox i-a fost alocată suma de 275.000 lei şi cultului greco-catolic suma de 46.500 lei. Au mai primit bani şi reprezentanţii cultului penticostal.
  Consilierii judeţeni au mai aprobat preţurile medii ale principalelor produse agricole reprezentând venituri din arendă. Au fost stabilite următoarele preţuri medii: grâu – 0,60 lei/kg, orz – 0,55 lei/kg, porumb boabe – 0,45 lei/kg, floarea soarelui – 1,05 lei/kg şi sfeclă de zahăr – 0,10 lei/kg. De asemenea, a fost completat inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al judeţului Satu Mare.

  Cotizaţie mărită la Olimpia
  Consilierii judeţeni au aprobat creşterea cotizaţiei judeţului Satu Mare în calitate de membru fondator al Asociaţiei sportive “Club Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010” la nivelul sumei de 1,2 milioane lei, începând cu data de 1 ianuarie 2014. În acest an, Consiliul Judeţean a alocat suma de 900.000 lei Clubului Olimpia. Reprezentantul Consiliului Judeţean în Adunarea Generală a Asociaţiei sportive “Club Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010”, Pinter Jozsef, s-a declarat mulţumit de locul 8 ocupat de echipă, adăugând că suplimentarea banilor se impune din cauza schimbării sistemului competiţional.
  Vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că la fiecare meci al echipei sunt prezenţi în jur de 3.500- 4.000 de spectatori, mai mulţi ca şi la meciurile din Liga I, semn clar că sătmărenii apreciază Olimpia.

  Regulament schimbat
  Tot în şedinţa de ieri, consilierii judeţeni au aprobat schimbarea regulamentului concursului ”Cea mai curată şi bine gospodărită comună din judeţul Satu Mare”. Scopul concursului este de a antrena instituţiile publice, locuitorii unităţilor administrativ teritoriale pentru realizarea obiectivelor de gospodărire a localităţilor prin valorificarea cât mai eficientă a potenţialului uman şi material din judeţ. Premiul I constă într-o autospecială, premiul doi în alocarea sumei de 10.000 de euro pentru cumpărarea unui utilaj, iar premiul al treilea în alocarea sumei de 5.000 de euro pentru finanţarea unor lucrări edilitare. Potrivit modificării efectuate în regulament, comuna care câştigă a doua oară locul I în decurs de cinci ani nu va mai primi din nou o maşină, ci un premiu special de 10.000 de euro pe care să îi cheltuie după necesităţi.
  Consilierii judeţeni  au încadrat în categoria drumurilor judeţene tronsonul Carei- Căpleni (Biserica şi Mănăstirea franciscană Sfântul Anton de Padova) din drumul comunal DC 49 Carei- Căpleni- Cămin- Urziceni- Urziceni Pădure. Consilierul judeţean Pinter Jozsef a cerut asfaltarea drumului din Pir până la limita de judeţ cu Bihorul. Vicepreşedintele Mircea Govor a dat asigurări că tronsonul respectiv va fi trecut pe lista de priorităţi în cursul anului viitor. De asemenea, a fost aprobat proiectul de cooperare transfrontalieră iniţiat de către Muzeul Judeţean “Cooperare instituţională interactivă. Istorie, tradiţii şi cultură fără frontiere”. Valoarea finanţării care revine Muzeului Judeţean Satu Mare este de 153.000 euro.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img