More


  Facilităţile pentru pensionari, născute cu forcepsul

  - Advertisement -

  Proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilităţi la călătoria pe mijloacele de transport în comun pe raza administrativ teritorială a municipiului Satu Mare pe liniile operatorului de transport Transurban a generat din nou un val de polemici, dând naştere unor discuţii aprinse între Executivul sătmărean şi grupul consilierilor UDMR. Prin vocea liderului de grup Masculic Csaba, consilierii UDMR nu au votat favorabil proiectul de hotărâre, invocând lipsa “unei fundamentări economice serioase”, din care să rezulte oportunitatea unei astfel de măsuri. “Măsura va duce la falimentarea Transurban”, a concluzionat Masculic Csaba.
  Pe de altă parte, directorul executiv al Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Satu Mare, Lucia Ursu, a dat garanţii că adoptarea unei astfel de măsuri nu ar duce la generarea de noi cheltuieli, care ar urma să ducă la creşterea valorii subvenţiei acordate de către administraţia locală operatorului public de transport local Transurban. “Pentru a veni în sprijinul vârstnicilor, propun aprobarea acordării unor facilităţi la călătoria pe mijloacele de transport în comun, începând cu 1 ianuarie 2014, pe raza administrativ teritorială a municipiului pe liniile operatorului de transport Transurban S.A. Satu Mare, pentru toate persoanele, din momentul împlinirii vârstei de 70 de ani, cu domiciliul în municipiul Satu Mare. Beneficiarii pot solicita abonamentul lunar gratuit la sediul Transurban S.A. precum şi la punctele de distribuţie autorizate, pe baza documentelor de identitate prezentate în original şi în copie”, se arată în proiectul de hotărâre iniţiat de către primarul Dorel Coica.
  În ceea ce priveşte cheltuielile, în sursa citată se mai arată că: “Întrucât din documentaţia prezentată nu rezultă numărul posibililor beneficiari de facilităţi la călătoria pe mijloacele de transport în comun pe raza administrativ teritorială a municipiului, pe liniile operatorului de transport Transurban S.A. Satu Mare, care în momentul de faţă au vârsta peste 70 de ani, nu se poate face o evaluare a fondurilor care vor fi necesare pentru a fi acoperite sub formă de subvenţie de la bugetul local, considerăm că după trecerea unui număr de 2-3 luni vom putea evalua costurile pe care le presupune acordarea acestei facilităţi. În această situaţie, în bugetul iniţial pentru anul 2014, subvenţia care va fi acordată va avea la bază situaţia existentă astăzi fără a se ţine cont de această categorie de facilităţi, urmând ca pe parcursul anului pentru acoperirea acestor costuri să procedăm la rectificarea bugetului prin majorarea acestei categorii de cheltuieli a bugetului local”. În final, facilităţile pentru pensionari pe mijloacele de transport au fost aprobate doar de către consilierii USL, în timp ce consilierii UDMR s-au opus.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img