Familia negreşteană s-a reunit de Crăciun

fami

Un frumos concert de colinde care a avut şi o latură caritabilă s-a desfăşurat sâmbătă seara la Negreşti-Oaş, evenimentul fiind organizat de Primăria şi Consiliul Local Negreşti Oaş în colaborare cu Casa Orăşenească de Cultură. Sumele adunate cu această ocazie, la care va mai fi adăugată şi contribuţia Primăriei, vor fi folosite pentru a face sărbătorile mai frumoase pentru şase copii buni la învăţătură dar cu o situaţie materială mai precară.

Concertul a ajuns la a X-a ediţie
Potrivit directorului Casei Orăşeneşti de Cultură Negreşti Oaş, Natalia Lazăr, care a şi prezentat concertul, evenimentul organizat sâmbătă seara a ajuns la cea de a X-a ediţie. “De-a lungul anilor, acest concert de colinde s-a desfăşurat în diferite locaţii: în biserici, în aer liber sau în alte locuri. Fiind o ediţie aniversară, concertul de colinde din această seară are şi o latură caritabilă”, a precizat Natalia Lazăr.
La concert au fost prezenţi primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, consilierii locali, reprezentanţi ai instituţiilor din oraş, oameni politici şi oameni de afaceri, dar şi fostul deputat de Oaş, Gheorghe Ciocan, sau primarul comunei Racşa, Toma Betea. Primarul Aurelia Fedorca a precizat că în cadrul concertului de sâmbătă seara, intitulat “Familia negreşteană se reuneşte de Crăciun”, negreştenii sunt invitaţi să doneze fiecare cât poate pentru a face mai frumoase sărbătorile pentru şase elevi buni la învăţătură dar cu o situaţie materială mai precară. “Pentru unii dintre noi viaţa a fost mai darnică, în timp ce pentru alţii nu. Odată cu acest concert, îi îndemn pe negreştenii care au posibilităţi financiare să doneze fiecare cât poate pentru a-i ajuta pe cei şase elevi negreşteni. Primăria şi Consiliul Local au oferit deja o sumă iar cu banii adunaţi în această seară sperăm să aducem zâmbete pe faţa acestor elevi”, a precizat Aurelia Fedorca.

Colinde interpretate de nume sonore
Concertul de colinde a fost onorat de nume sonore ale muzicii populare sătmărene. Primele colinde au fost interpretate de Formaţia “Pionierii” din Negreşti Oaş, aceştia fiind urmaţi de elevele Teodora Moldovan şi Denisa Dalie. Corul cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic “Ioniţă G. Andron” a oferit negreştenilor un frumos colaj de colinde, apoi Colindătorii din Maramureş au interpretat câteva colinde tradiţionale. Pe scenă au mai urcat membrii Tarafului “Ceatăra” din Carei, cu o serie de colinde din zona Codrului, interpreta Maria Petca Poptean, cu colinde din zona Oaşului, iar la final, Nicolae Mureşan şi Nicolae Mureşan jr. au încântat asistenţa cu frumoasele lor colinde.
La finalul concertului, primarul Fedorca i-a îndemnat pe negreşteni să ofere cât pot pentru a-i ajuta pe cei şase elevi. Aceştia sunt Vasile Lohan, elev cu media generală de 9,60, care îşi doreşte un calculator de Crăciun, Ionela Ghişa, elevă de 9.70, îşi doreşte să-şi zugrăvească camera în care locuieşte şi o mobilă, Rebeca Rocaş, elevă de 9.80, îşi doreşte ca Moş Crăciun să-i aducă dulciuri, Alin Pui, elev de 9,42, îşi doreşte un calculator, conexiune la internet şi dulciuri, Beata Barla, elevă de 9.10, îşi doreşte o mobilă în camera sa, iar Ciprian Georgi, elev de media 9.00, îşi doreşte haine şi alimente.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...