Marius Bucureştean conduce excelent “Rematul”

bucurestean

După 11 ani de muncă la Remat Satu Mare, directorul general Marius Bucureştean consideră că miza reală a progresului societăţii rămâne munca, dăruirea, pasiunea şi ambiţia de a rămâne în fruntea societăţilor de felul acesta. Credeam că voi sta de vorbă la “Oameni şi fapte” cu un om ce greu îşi numără anii şi… surpriza plăcută a fost apariţia unui tânăr ce emană energie, ambiţie şi tenacitate. În familia sa pe primul loc a fost întotdeauna educaţia, lucru pe care-l observ în tot ceea ce face Marius Bucureştean. La el nu există sfidare, dispreţ, aroganţă, cinism şi este convins că acestea nu duc la nimic bun. Acest om nu cunoaşte refuzul dialogului şi nu concepe eşecul. Ştie că legea trebuie respectată în toate sectoarele vieţii sociale şi că toţi sunt egali în faţa legii. Firma pe care o conduce a trecut peste multe obstacole, peste programele de restructurare, încercând să dea angajaţilor certitudinea zilei de mâine prin respectarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale ale lor. Din peste 100 de angajaţi, au rămas 38 de oameni profesionalizaţi, harnici şi foarte conştiincioşi.

Toate lucrurile acestea ar trebui să le cunoască toţi conducătorii noştri şi să sprijine firmele care prosperă şi care oferă locuri de muncă sătmărenilor. Doar aceşti privaţi mai pot oferi locuri de muncă şi trebuie să-i încurajăm. Mi-a plăcut gândirea economică, dar şi accentul politic al omului ce nu ocoleşte adevărul.
Nu credeam că în Remat poate domina o ordine şi punctualitate atât de drastică! Totul se desfăşoară normal şi funcţionează ca un ceas performant! Am urmărit ce se întâmplă de la colectare, transport, sortare, stivuire, încărcare, cântar şi mi-am dat seama de necesitatea respectării fluxului, plus programul “Rabla”.
Marius Bucureştean consideră că ştim să ne purtăm crucea şi că trăim în iubire, deşi ar trebui completate multe lucruri. Crede că oamenii cu pregătire (doctori, ingineri, profesori, cei calificaţi, tinerii) n-ar trebui să plece din ţară, ci să-şi dăruiască inteligenţa ţării care i-a format, dar să creăm condiţii şi să fie apreciaţi la valoarea lor!
Nu are regrete! Se ocupă de familie, de cele două fetiţe, lumina ochilor lui! Regretă “plecarea” tatălui său, iar pe mama o iubeşte enorm! Ştie să lucreze cu oamenii, ştie să vorbească pe glasul fiecăruia, respectându-i. Subalternilor le spune “coleg”. Ce frumos!
A văzut multe firme asemănătoare ca profil şi a împrumutat ce-i bun, dar… a şi oferit. Am filmat tot ce înseamnă deşeuri reciclabile (fier, aluminiu, hârtie, folie, lăzi de bere, doze, rafie), am văzut cum se lucrează cu aparatură performantă, am văzut o sortare ce necesită muncă în plus (încă nu suntem educaţi noi, cetăţenii, să le depozităm sortate).
Oricum, nota noastră, în urma emisiunii televizate şi în urma celor văzute şi înregistrate, este maximă! Păcat că accesul la Remat este aproape imposibil, iar apa musteşte pe cele şase hectare ale firmei. Sunt sigur că soluţia se va găsi.
Conducerea Nord Vest TV şi a Gazetei de Nord-Vest doreşte conducerii Remat, salariaţilor Sărbători fericite, succese, sănătate şi un călduros “La mulţi ani!”.

Teodor Curpaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...