More


  Pensii recalculate pentru aproape 3.000 de pensionari sătmăreni

  - Advertisement -

  sedinta

  Directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare, Eugenia Sabou, a precizat ieri(n.r. miercuri) în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice de la Prefectură, că pensiile a aproape 3.000 de sătmăreni vor fi recalculate în următoarea perioadă cu un anumit indice de corecţie. Tot cu această ocazie, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunţat că începând cu data de 1 ianuarie 2014, toţi pensionarii cu vârste de peste 70 de ani vor avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Satu Mare.

  Şedinţă cu caracter festiv
  Fiind ultima şedinţă din acest an, prefectul Eugeniu Avram şi-a exprimat dorinţa ca aceasta să aibă un caracter mai festiv, adăugând faptul că autorităţile judeţene şi locale s-au străduit să rezolve măcar o parte dintre problemele ridicate de pensionari de-a lungul anului. De asemenea, le-a mulţumit pensionarilor pentru activitatea depusă şi pentru modul în care au colaborat cu autorităţile.
  Preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, col (r) Mircea Blideran, a declarat că sunt multe probleme care mai trebuie rezolvate, în special în ceea ce-i priveşte pe veteranii de război. De asemenea, a solicitat directorului Poliţiei Locale Satu Mare, Ioan Precup, ca în perioada sărbătorilor de iarnă să fie intensificată activitatea poliţiştilor în zona bisericilor.

  Pensii recalculate
  În continuare, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP), Eugenia Sabou, a declarat că  cei care s-au pensionat în perioada 1 ianuarie 2011 – 22 ianuarie 2013, vor beneficia de o mărire a pensiei pentru perioada respectivă deoarece nu au beneficiat la momentul respectiv de indicele de corecţie. În evidenţele instituţiei, în judeţul Satu Mare sunt înregistraţi peste 2.900 de pensionari sătmăreni. De asemenea, a mai precizat că potrivit unei hotărâri guvernamentale, cei care au lucrat în condiţii grele de muncă pot fi încadraţi în gradul I şi pot ieşi mai repede la pensie. Însă, până la primirea normelor metodologice de aplicare a celor două legi nu se ştie încă cu certitudine cu cât vor creşte pensiile şi la ce vârstă vor ieşi la pensie cei care au lucrat în grupa I de muncă.
  Primarul Dorel Coica a anunţat că începând cu data de 1 ianuarie 2014 toţi locuitorii municipiului Satu Mare cu vârstă mai mare de 70 de ani vor avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Edilul şef i-a îndemnat pe toţi sătmărenii care îndeplinesc aceste condiţii să se prezinte după data de 1 ianuarie la sediul Transurban pentru a-şi ridica abonamentul gratuit. La finalul şedinţei s-a ciocnit câte o cupă de şampanie.

  Florin Dura



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img