More

  Prefectul cere multă vigilenţă de sărbători

  colpref

  Cu toate că ultima şedinţă a Colegiului Prefectural a avut un cadru mai mult festiv, prefectul Eugeniu Avram a solicitat vigilenţă maximă de sărbători instituţiilor care fac parte din cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Prezente la şedinţa de ieri, conducerile Consiliului Judeţean şi Primăriei Satu Mare au mulţumit Prefecturii şi instituţiilor deconcentrate pentru buna colaborare din acest an.

  Vigilenţă maximă de sărbători
  Încă de la începutul şedinţei, prefectul Eugeniu Avram a mulţumit tuturor membrilor Colegiului Prefectural pentru activitatea desfăşurată în cursul acestui an, dar a solicitat reprezentanţilor instituţiilor să asigure permanenţa pe durata sărbătorilor de iarnă acolo unde este cazul. Totodată, le-a solicitat reprezentanţilor instituţiilor care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să fie vigilenţi pe perioada sărbătorilor. “Aceste instituţii trebuie să fie foarte vigilente de sărbători tocmai pentru a preîntâmpina perturbarea vieţii sociale din judeţ pe perioada acestor sărbători. Sunt persoane care pot face scandal, astfel că autorităţile trebuie să fie foarte vigilente”, a precizat prefectul.
  Şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a mulţumit atât Prefecturii cât şi instituţiilor deconcentrate din judeţ pentru buna colaborare din acest an şi pentru ajutorul acordat în derularea proiectelor, adăugând că-şi doreşte ca anul viitor să fie şi mai bun din acest punct de vedere. “Din 2014 începe lupta pentru fondurile europene şi trebuie să fim pregătiţi pentru a atrage cât mai mulţi bani”, a afirmat primarul, urând sărbători fericite tuturor.

  Cel mai bun prefect de după Revoluţie
  După ce a mulţumit pentru colaborare, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a salutat demersul făcut de Guvernul Ponta pentru descentralizare, astfel încât o parte dintre actualele instituţii deconcentrate vor trece în subordinea Consiliului Judeţean. Totodată, a mulţumit şi prefectului Eugeniu Avram despre care a spus că este cel mai bun prefect de Satu Mare de după Revoluţie. Vicepreşedintele Mircea Govor a apreciat colaborarea dintre instituţia pe care o reprezintă şi instituţiile deconcentrate şi şi-a exprimat bucuria că prefectul Avram, propus de PSD, se ridică la înălţimea cerinţelor cetăţenilor judeţului Satu Mare şi reprezintă cu cinste Guvernul României. De asemenea, a mai adăugat că o bună colaborare a avut şi cu subprefectul Cristian Sasu, propus de PNL. “Pentru 2014 ne dorim o colaborare şi mai bună şi, împreună, să facem politica Guvernului Ponta în teritoriu, să fim la dispoziţia cetăţenilor”, a mai spus Mircea Govor. Aprecieri au mai fost spuse şi de vicepreşedintele Rudolf Riedl şi Cristian Sasu.
  La finalul şedinţei, în sală şi-a făcut apariţia Moş Crăciun alături de corul jandarmilor sătmăreni. Moşul a arătat că lista pe care trebuiau trecute numele celor care nu au fost cuminţi este goală, jandarmii au colindat, după care a fost ciocnit câte un pahar de şampanie.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE