More

  Primăria Zalău vinde teren

  Pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale, 13 persoane şi-au pierdut dreptul de folosinţă gratuită a parcelelor oferite de către Primăria Zalău pentru construcţia de locuinţe.

  Trei dintre aceştia au primit terenuri în suprafaţă de 300 de metri pătraţi, în cartierul Grădina Onului, în baza Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construcţia unei locuinţe proprietate personală. Ceilalţi 10 sunt familii care locuiesc pe strada Porolissum și care au primit, tot în Grădina Onului, loturi de câte 300 de metri pătraţi, pentru a-şi construi case în locul celor deţinute şi afectate de alunecările de teren.

  Trebuie menționat faptul că, în condițiile legii, Primăria Zalău a pus la dispoziţia a 33 de tineri loturi de teren în suprafaţă de 300 mp/lot, pentru ca aceştia să îşi ridice o casă, cu condiţia ca în termen de un an de la data atribuirii terenului să obţină autorizaţia de construire şi să înceapă lucrările de construcţie, dar şi să realizeze integral locuinţa în termen de trei ani de la data începerii lucrărilor.

  Alte 15 familii de pe strada Porolissum au primit câte un lot de 300 mp, în vederea construirii de locuinţe în locul celor existente şi care sunt afectate de alunecări de teren, sub condiţia retragerii acestuia în cazul neînceperii realizării construcţiei în termen de maxim cinci ani.

  În cadrul ultimei ședințe a CL Zalău, consilierii locali au decis ca tuturor acestor persoane să le fie retrase loturile de teren, ele urmând să fie scoase la licitație publică în cursul anului viitor.

  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE