More


  Produse expirate, pe rafturi uitate

  - Advertisement -

  Inspectorii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Sălaj au desfăşurat, în această perioadă, o serie de acţiuni de control în reţeaua comercială, la produsele specifice sărbătorilor de iarnă. În urma controalelor, inspectorii au retras mai multe produse de la comercializare şi au aplicat mai multe sancţiuni, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei.

  Printre deficienţele constatate în urma controalelor s-au numărat expunerea la comercializare a unor produse (carne de pasăre în stare congelată) fără a fi marcate pe ambalajul individual principalele elemente de identificare şi caracterizare; expunerea la comercializare a unor produse provenite din import Ungaria (specialităţi din carne de pui, caşcaval conserve din carne şi specialităţi de ciocolată) care nu aveau principalele elemente de identificare şi caracterizare redactate şi în limba română, precum şi expunerea la comercializare a unor produse cu termen de valabilitate expirat (produse zaharoase, ciocolată).
  De asemenea, cu ocazia controalelor au fost descoperite ornamente şi instalaţii pentru brad, provenite din import China, cu informaţii incomplete, dar şi produse alimentare preambalate care nu aveau expus preţul pe unitatea de măsură. Produsele cu deficienţe de etichetare au fost oprite de la comercializare, iar operatorii economici la care au fost constatate deficienţe au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare