More
  spot_img

  “Recorduri” ale lui Moş Crăciun

  - Advertisement -

  În seara magică a Naşterii Mântuitorului a poposit, după datină străbună, pe la casele oamenilor din întreaga lume, Moş Crăciun cu barbă albă în sania fermecată trasă de renii săi năzdrăvani. Din bătrâni, se povesteşte că îndrăgitul personaj n-a lipsit niciodată în Seara de Ajun. În acest an a fost însă foarte solicitat, de vreme ce, potrivit Uniunii Poştale Universale (UPU), care are sediul în Berna, i-au fost adresate şi expediate opt milioane de scrisori. Pe cele mai multe dintre ele, adresanţii au menţionat doar “Lui Moş Crăciun, Polul Nord”.

  În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă britanici au alcătuit un ghid care şi-a propus să răspundă la cele mai frecvente întrebări ale copiilor legate de Moş Crăciun. Anume, cum reuşeşte să aducă daruri pentru toţi copiii din lume într-o singură noapte?, Câţi copii sunt?, Câte cadouri aduce? Am preluat şi vă prezentăm în cele ce urmează câteva detalii din “matematica” lui Moş Crăciun:
  A avut şi are în general la dispoziţie 32 de ore pentru a lucra. Deşi par multe, Moşul vizitează 5.556 de case pe secundă, reuşind să ajungă pe la fiecare într-o noapte.

  La o medie de 2,5 copii de familie, acesta a trebuit să facă 640 de milioane de opriri în Ajunul Crăciunului. Totodată, a trebuit să facă două miliarde de kilometri, ceea ce înseamnă circumferinţa Pământului de 54.000 de ori.

  Anul acesta, cadourile l-au costat pe Moş Crăciun 334,15 miliarde de euro. Costul este cu peste 30 de miliarde mai mult decât PIB-ul Finlandei, de 286,29 miliarde de euro. A avut, de asemenea, nevoie de un depozit uriaş pentru toate cadourile: 240.000 de autobuze cu etaj. Totuşi, partea bună este aceea că Moş Crăciun nu lucrează singur. Estimând că un elf are nevoie de zece secunde pentru a împacheta un cadou, oamenii de ştiinţă britanici au calculat că a avut nevoie de 3.000 de elfi, care au lucrat câte opt ore pe zi, tot anul, pentru a termina treaba la timp. În sfârşit, Moş Crăciun a oferit, în medie, câte două cadouri fiecărui copil, iar elfii au folosit 80 cm de rolă de hârtie de împachetat la fiecare cadou. Ceea ce înseamnă în total peste 2,5 milioane de kilometri de hârtie. Suficient pentru a împacheta Pământul de 60 de ori.

  În pofida tuturor acestor “complicaţii”, Moş Crăciun şi-a păstrat şi în acest an buna dispoziţie proverbială, replica sa preferată rămânând aceeaşi: “Ho, ho, ho!”.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare