More


  Tot mai mulţi români îşi petrec Revelionul în străinătate

  - Advertisement -

  petea

  Traficul din Vama Petea a înregistrat creşteri pe sensul de ieşire de miercuri seară până ieri dimineaţă. În timp ce tot mai puţini români plecaţi la muncă în străinătate se reîntorc acasă pentru a-şi petrece Crăciunul şi Revelionul alături de familii, an de an tot mai mulţi români aleg să-şi petreacă Revelionul în străinătate. Staţiunile montane din Slovacia şi Austria sunt preferate de către românii cu dare de mână. Traficul prin Vama Petea creşte brusc în zilele în care aceştia ies din ţară, imediat după Crăciun, respectiv în primele zile ale noului an, când aceştia se reîntorc în ţară.

  Românii preferă staţiunile din Slovacia şi Austria
  Pentru a face faţă traficului crescut, poliţiştii de frontieră au lucrat pe două benzi începând de miercuri seară şi până ieri dimineaţă. “Am vorbit cu colegii maghiari şi am lucrat pe două benzi pe sensul de ieşire din ţară începând din seara de 25 decembrie şi până azi (ieri – n.r.) dimineaţă. Traficul a crescut atât de mult din cauza numeroşilor cetăţeni români care au mers să-şi petreacă Revelionul în străinătate. Majoritatea lor au mers la schi în staţiunile montane din Slovacia şi Austria”, ne-a declarat şeful Punctului de Trecere a Frontierei Petea, comisarul Adiel Babici.
  Traficul prin Vama Petea a scăzut apoi brusc ieri dimineaţă, revenind la valorile normale. Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru o nouă creştere a traficului, pe ambele sensuri, după Revelion. Sunt aşteptaţi să revină în ţară românii care şi-au petrecut Revelionul în străinătate, respectiv să iasă din ţară românii care lucrează în străinătate şi s-au întors acasă de sărbătorile de iarnă.

  Tot mai puţini stranieri vin acasă de Crăciun
  Numărul românilor care se întorc acasă de sărbătorile de iarnă scade de la un an la altul, ne-a declarat şeful Punctului de Trecere a Frontierei Petea, comisarul Adiel Babici. În primul rând, foarte mulţi români s-au reîntors în ţară după ce şi-au pierdut locurile de muncă, ca urmare a izbucnirii crizei economico-financiare. De asemenea, românii care lucrează în străinătate preferă să renunţe la revenirea în ţară de sărbători din cauza cheltuielilor. Luând în calcul costurile legate de combustibil, precum şi cele ocazionate de cumpărarea cadourilor pentru neamuri, o familie stabilită în străinătate cheltuie în jur de o mie de euro pentru a-şi putea petrece sărbătorile în ţară. Din această cauză, tot mai mulţi dintre ei preferă să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în străinătate pentru a economisi banii. În aceste condiţii, numărul românilor care revin în ţară pentru a-şi petrece sărbătorile acasă, alături de cei dragi, scade de la an la an. Aceeaşi tendinţă se poate observa şi în cazul sărbătorilor de Paşte.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img