More



  Unităţile sanitare, pregătite pentru a asigura asistenţa medicală de sărbători

  - Advertisement -

  spital

  Unităţile medicale din judeţul Satu Mare sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală în perioada sărbătorilor de iarnă, sau cel puţin asta reiese din raportul prezentat de Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, ca urmare a controlului efectuat în baza dispoziţiei Ministerului Sănătăţii nr. 1.498 din 9 decembrie 2013. Ordinul respectiv prevedea organizarea unor acţiuni de evaluare şi monitorizare a tuturor unităţilor sanitare în vederea asigurării asistenţei medicale a populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014.

  Spitalele sunt în grafic
  La Spitalul Judeţean Satu Mare, la data controlului erau în derulare procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea de materiale sanitare, dezinfectanţi şi materiale de curăţenie. Stocul de materiale poate fi catalogat ca “stoc normal pentru două săptămâni pentru cele necesare terapiei de urgenţă (anticoagulante, antispastice, analgezice, antibiotice şi trombolitice), iar echipamentele medicale (liniile de gardă) pentru asigurarea asistenţei medicale sunt complete.
  În cadrul UPU, aparatura medicală din dotare este în stare de funcţionare şi stocul de medicamente şi materiale sanitare al UPU existent la farmacia spitalului a fost completat cu cantităţile necesare, astfel încât activitatea din cadrul UPU să se poată desfăşura fără probleme.
  La Spitalul Carei şi Spitalul Negreşti Oaş stocurile de medicamente şi materiale sanitare sunt corespunzătoare, iar în cazul produselor cu consum crescut au fost efectuate comenzi.

  Serviciile de ambulanţă, la parametri normali
  La Serviciul Judeţean de Ambulanţă, utilajele din dotare sunt echipate corespunzător actelor normative în vigoare şi sunt asigurate echipele medicale de intervenţie. Din totalul de 25 ambulanţe, două ambulanţe de tip B sunt nefuncţionale datorită unor defecţiuni tehnice. În staţia principală din Satu Mare sunt organizate 5-6 echipe medicale de intervenţie pe tura de zi şi tot atâtea în tura de noapte. În substaţiile din Carei, Negreşti, Tăşnad şi Turţ sunt organizate două echipaje pe tura de zi şi 1-2 echipaje pe tura de noapte. SMURD-ul are o ambulanţă de tip B nefuncţională din cauza unor defecţiuni tehnice, dar poate interveni cu toate celelalte şase ambulanţe din dotare.
  În judeţul Satu Mare funcţionează 18 Centre de permanenţă din care 8 în mediul rural şi 10 în cel urban. În urma controalelor inspectorii DSP au constatat că aici a fost actualizat stocul de medicamente din “Dulapul de Urgenţă” potrivit baremului medicaţiei de urgenţă. De asemenea, medicamentele necesare populaţiei vor fi asigurate prin unele farmacii cu circuit deschis care funcţionează non-stop sau cu program prelungit, potrivit datelor comunicate de Colegiul Farmaciştilor Satu Mare.

  Florin Dura



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts