More

  Weekend negru pe şoselele din judeţ

  accident

  Pe raza judeţului Satu Mare s-au produs la sfârşitul săptămânii trecute şase evenimente rutiere soldate cu decesul unui conducător auto şi accidentarea gravă a altor şase persoane. Victimele au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, şoferii imprudenţi s-au ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cauzele care au dus la producerea accidentelor au fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv neacordarea de prioritate pietonilor.

  Şofer mort, după ce s-a răsturnat cu maşina în şanţ
  Tragicul eveniment rutier a avut loc vineri pe Drumul Judeţean 108 M, între localităţile Carei şi Berveni, în cadrul căruia Eugen L., în vârstă de 81 de ani, în timp ce conducea un autovehicul, fără a adapta viteza într-o curbă, a pierdut controlul autoturismului răsturnându-se în şanţul din partea stângă a direcţiei de mers. În urma impactului, conducătorul auto a decedat pe loc.
  Un alt eveniment rutier a avut loc sâmbătă seara pe Bulevardul Vasile Lucaciu, din Satu Mare în cadrul căruia Ionică G., în vârstă de 23 de ani, conducând un autovehicul, pe fondul imprudenţei a acroşat un alt autovehicul ce se afla pe partea stângă a părţii carosabile. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, Ionică G. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ.

  Băut la volan, a vrut să fugă de la locul accidentului
  Un alt accident de circulaţie s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă pe Bulevardul Vasile Lucaciu din municipiul Satu Mare, unde Nelu S., în vârstă de 23 de ani, care conducea un autovehicul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului a intrat în coliziune cu autovehiculul condus regulamentar de Claudia P., în vârstă de 18 ani. În încercarea de a fugi de la faţa locului cu autoturismul a mai acroşat o dată autovehiculul accidentând-o uşor pe Maria T., în vârstă de 18 ani, pasageră în autovehiculul acroşat care apucase să coboare după prima coliziune. În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest s-a stabilit că şoferul consumase alcool, având o alcoolemie de 0,59 mg alcool/litru aer expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

  Două persoane rănite grav lângă Oraşu Nou
  Agenţii de circulaţie au fost sesizaţi sâmbătă dimineaţa despre faptul că pe Drumul Naţional 19, în apropierea localităţii Oraşu Nou, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a două persoane. În urma cercetărilor efectuate, aceştia au stabilit faptul că Gabriela V., în vârstă de 18 ani, în timp ce conducea un autovehicul fără a adapta viteza într-o curbă a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-o râpă de pe partea dreaptă a direcţiei de mers. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a lui Erzsebet V., în vârstă de 41 de ani, şi a lui P.V., în vârstă de 7 ani, pasageri în autovehicul.
  Tot în cursul serii de sâmbătă, pe Bulevardul Lucian Blaga din Satu Mare, Gheorghe S., în vârstă de 49 de ani, care se afla la volanul unui autovehicul a accidentat-o uşor pe Cristina B., în vârstă de 46 de ani, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, semnalizată şi marcată corespunzător.

  A intrat cu maşina într-un parapet
  Cel de-al cincilea accident de circulaţie s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la puţin timp după miezul nopţii, pe Drumul Naţional 19 A, în localitatea Supuru de Sus. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că Adrian B., în vârstă de 22 de ani, care conducea imprudent un autovehicul a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un parapet de pe partea dreaptă a direcţiei de mers. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto.

  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE