29 de dascăli sălăjeni nu și-au primit banii pentru cărțiUn număr de 29 de cadre didactice din județul Sălaj, membrii ai Federației Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Sălaj, au dat în judecată unităţile de învăţământ la care lucrează dar şi Inspectoratul Şcolar al Județului (IȘJ) Sălaj pentru că nu şi-au primit banii care li se cuveneau pentru achiziționarea de cărți sau alte materiale didactice.
Eusebiu Lehene, președintele FSLI Sălaj, a afirmat că aceștia sunt profesori care din diverse motive nu s-au regăsit pe listele beneficiarilor celor 167 de euro acordaţi cadrelor didactice sălăjene în luna decembrie, ca restanţe la banii de rechizite pe care ar fi trebuit să-i primească, în mod normal, în 2009 şi în 2010.
Trebuie menționat faptul că aproximativ 2.500 de cadre didactice din județul Sălaj au primit, în luna decembrie, echivalentul în lei a 167 de euro pentru fiecare profesor, restanţe datorate de Ministerul Educaţiei profesorilor pentru anii 2009 şi 2010, când era încă în vigoare Legea 315/2006 privind stimularea achiziţionării de cărţi sau de programe educaţionale pe suport electronic.
Restanţele, 67 de euro aferente anului 2009 şi 100 de euro din 2010, au fost achitate în baza unei sentinţe judecătoreşti definitive. Din 2010 încoace acest ajutor financiar nu se mai acordă, deoarece Guvernul Boc a anulat printr-o ordonanţă acest drept al cadrelor didactice.
Iulian Duma
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts