Antonio Ionuţ – primul băieţel născut în 2014!nou

Primul copil venit pe lume în anul 2014 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare este Antonio Ionuţ. El s-a născut în noaptea de Anul Nou, la ora 2.20, după o operaţie de cezariană, aceasta fiind impusă de starea mamei, transferată de la Spitalul Negreşti-Oaş cu o hemoragie masivă. Intervenţia chirurgicală, una de succes, a fost realizată de de o echipă de medici alcatuită din dr.Viorica Varodi – şefa Secţiei Obstetrică-Ginecologie – şi dr. Anca Dăscălescu, asistată de dr. Nicolae Branişte – medic anestezist – şi dr. Tatiana Gui – neonatolog.

În prezent mama, care mai are un copil acasă în vârstă de cinci ani, se simte bine şi a început să-l alăpteze pe fiul ei, care la naştere a cântărit 3.150 de grame şi a primit nota 10 din partea medicilor. “În primele două ore am avut o naştere prin operaţie cezariană a unui copil de 3,15 kilograme. Problema a fost că a venit pe neaşteptate. Cu hemorahie şi am intervenit la timp, iar acum totul este perfect. Şi pentru mămică şi pentru copil. A fost un caz cu risc, aceste cazuri cu hemoragie pot să ducă la coagulopatie, ceea ce îi pune viaţa în pericol mamei, fiindcă nu i se mai coagulează sângele. Şi atunci poate exista chiar pericolul extirpării uterului. Dar a fost trimis cazul din Negreşti-Oaş şi eu zic că ne-am descurcat foarte bine. Totul s-a finalizat cu bine şi sperăm că este un semn de bun augur”, a declarat şefa Secţiei Obstetrică-Ginecologie, dr. Viorica Varadi.

Tot în noaptea de Revelion s-a mai născut un copil, fiind vorba despre o fetiţă, carea primit la naştere tot nota zece din partea medicilor. “Primul născut a fost un băiat şi se spune că băiatul aduce noroc. Şi al doilea nou născut a fost o fetiţă, de 4,15 kilograme, şi toto aşa, cu nota zece s-a născut. Şi zic eu că şi asta este un semn de bun augur”, a mai precizat dr. Viorica Varadi.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts