More


  Blaga şi PDL, dezbinătorii dreptei

  - Advertisement -

  Confruntate cu o majoritate guvernamentală USL de 70%, formaţiunile aflate la dreapta eşichierului politic şi reprezentante ale Opoziţiei au rămas în continuare dezbinate, consumându-şi energiile, atâtea câte încă mai există, în lupte fratricide. Şi pentru că, la fel ca întotdeauna, trebuie să se găsească un vinovat, acesta este considerat PDL-ul condus de Vasile Blaga. Argumente în acest sens există, dar motivul principal al dezbinării este acela că liderii acestor partide s-au împiedicat de orgolii mult prea mari.

  Astfel, desemnarea prezidenţiabilului Cătălin Predoiu a blocat practic negocierile de orice fel. A fost dovada clară că democrat-liberalii şi mai cu seamă Vasile Blaga sunt stăpâniţi de încăpăţânarea de a coagula dreapta doar în jurul PDL.

  Intrat în partid cu doar trei luni în urmă, Cătălin Predoiu a câştigat cursa internă pentru desemnarea prezidenţiabilului PDL cu o majoritate mai mult decât confortabilă, strângând peste 70% din voturile democrat-liberalilor. Susţinerea făţişă a lui Vasile Blaga, încă de la începutul cursei, a contat foarte mult, alegerile interne nefiind un exerciţiu democratic.

  Este motivul pentru care lui Vasile Blaga i se reproşează că prin confirmarea lui Cătălin Predoiu drept candidatul PDL la prezidenţiale, şi-a construit un alibi în propriul partid. Adică, în cazul unui rezultat nesatisfăcător al acestuia la prezidenţiale, va putea susţine că Predoiu nu a fost girat doar de el, ci de întregul PDL.

  Pe de altă parte, democrat-liberalilor şi, implicit, liderului lor li se impută faptul că au dat bir cu fugiţii în loc să se lupte în Parlament cu reprezentanţii Puterii. Pe bună dreptate, căci nu au participat la lucrările Comisiei speciale privind achiziţia terenului agricol de la Nana, nici la subcomisia senatorială privind anchetarea CEC. În vară şi-au retras reprezentanţii din Comisia de revizuire a Constituţiei. Au iniţiat o moţiune simplă, nemulţumiţi de Bugetul pe 2014 înainte ca acesta să ajungă în Parlament. Au anunţat două moţiuni de cenzură, dar n-au înaintat niciuna, din lipsă de semnături.

  Lideri ai celorlalte partide de dreapta susţin cu orgoliu exagerat că împreună cu Traian Băsescu, cu toţi cei care cred în valorile de dreapta, cu Mihai Răzvan Ungureanu candidat la Preşedinţia României, cu Mişcarea Populară, pot câştiga alegerile prezidenţiale şi obţine cele mai bune rezultate la europarlamentare. Vasile Blaga este însă ferm convins că cel mai bun candidat al dreptei la alegerile prezidenţiale este reprezentantul PDL, partid doar în jurul căruia se poate face o regrupare credibilă a actualei opoziţii politice.
  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img