Căsătoriile pot fi programate on-line la Satu Marecununie

Sătmăreni care vor să-şi depună pirostriile îşi pot programa on-line căsătoria la starea civilă începând de ieri. Programările pot fi făcute pe site-ul http://www.satu-mare.ro/nuna/. Procedura este cât se poate de simplă. Cel care doreşte programarea îşi trece datele personale pe formularul on-line după care îşi alege ziua dorită.

Potrivit directorului Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Ionel Torja, programarea on-line se poate utiliza numai în cazul căsătoriilor încheiate între cetăţeni români. Pentru căsătoria cu un cetăţean străin, sau între cetăţeni străini, doritorii sunt rugaţi să se adreseze în timp util ofiţerului de stare civilă de la ghişeu, pentru informaţii suplimentare despre actele necesare, dat fiind legislaţia diferită a ţării de provenienţă a cetăţeanului străin. Căsătoria se poate încheia în a 10-a zi de la data depunerii declaraţiei de căsătorie (se socoteste atât ziua depunerii dosarului cât şi ziua oficierii căsătoriei). Căsătoria civilă se încheie în intervalul orar stabilit în acest scop, de către Serviciul Stare Civilă. Rezervarea se face cu cel puţin 10 zile înainte de data oficierii căsătoriei.

De asemenea, dacă între timp soţii se răzgândesc, au posibilitetea de a şterge, tot on-line, programarea iniţială. Potrivit lui Ionel Torja, ieri, în prima zi, 12 cupluri şi-au programat on-line cununiile civile.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts