Centrul de Zi “Sfânta Tatiana”, binecuvântat şi sfinţit de preoţitatiana

Fosta centrală termică din cartierul Micro 15, locul unde va fi amenajat Centrul de Zi “Sfânta Tatiana”, proiect conceput şi pus în aplicare de Asociaţia “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, a fost ieri sfinţită şi binecuvântată de preoţi înainte de demararea lucrărilor de aici. Slujba a fost oficiată de preotul Susan Tiberiu Vălean, care este şi preşedintele asociaţiei, alături de preoţii Gabriel Gorgan şi Ioan Dobrican. La eveniment au participat o parte dintre cei circa 80 de copii care vor beneficia de serviciile acestui centru precum şi voluntarii care activează în cadrul asociaţiei printre care vicepreşedintele Marinela Gliga.

Lucrări finalizate într-un an
Slujba de sfinţire şi de binecuvântare a începerii lucrărilor de amenajare a Centrului de zi “Sfânta Tatiana” a avut loc chiar de ziua în care este sărbătorit patronul spiritual al acestui obiectiv. Preşedintele Asociaţiei “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”, preotul Tiberiu Vălean, a precizat că prin amenajarea acestui centru se urmăreşte acordarea unui sprijin real pentru cei circa 80 de copii aflaţi în grija organizaţiei. “Biserica Ortodoxă încearcă să-i îngrijească cât mai bine pe aceşti copii, tocmai de aceea dorim amenajarea acestui centru. Sperăm că într-un an de zile vom finaliza lucrările de aici. Am aşteptat doi ani pentru a strânge nişte fonduri, mai avem şi unele promisiuni din partea unor oameni de afaceri cu inimă din judeţ şi sperăm că vom reuşi, în cele din urmă, realizarea acestuia”, a precizat preotul Tiberiu Vălean.
Voluntarul Asociaţiei, medicul stomatolog Olimpia Silaghi, a declarat că odată ce acest centru va fi funcţional, aici vor fi organizate o serie de activităţi cultural-educaţionale care să vină în sprijinul intregării copiilor beneficiari în societate. “În cadrul acestui centru vom încerca să creăm condiţii mai bune pentru cei 80 de copii aflaţi în grija asociaţiei noastre, să aibă posibilitatea de a face un duş, să aibă o mâncare caldă. De asemenea, vor fi organizate o serie de activităţi cultural educative astfel încât să-i pregătească pentru viaţă, să-şi poată găsi un loc de muncă şi să se integreze mai uşor în societate”, a precizat Olimpia Silaghi.

Mai sunt necesare fonduri
Atât preotul Tiberiu Vălean cât şi voluntarul Olimpia Silaghi au precizat că pentru finalizarea Centrului de Zi “Sfânta Tatiana” mai este nevoie de cel puţin atâţia bani cât s-au adunat până în prezent.
Proiectul cu privire la Centrul de Zi “Sfânta Tatiana” a fost demarat de Asociaţia “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” în anul 2012. De atunci au fost organizate mai multe baluri caritabile în urma cărora s-a reuşit să fie adunaţi circa 130.000 de lei, asta şi cu ajutorul unor donaţii. Pentru finalizarea în totalitate a lucrărilor astfel încât centrul să devină funcţional mai sunt necesari încă cel puţin la fel de mulţi bani câţi s-au adunat până în prezent, valoarea estimativă a lucrărilor fiind de circa 260.000 de lei. Reprezentanţii Asociaţiei sunt însă optimişti că vor reuşi să ducă la bun sfârşit proiectul lor.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts