More


  Cum să nu te tai când te bărbiereşti

  - Advertisement -

  4

  După ce te bărbiereşti faţa ta arată ca şi cum a fost trecută prin foc şi sabie pe câmpul de luptă? Îţi spunem noi ce să faci ca să ieşi cu faţa curată din lupta cu lama de ras.

  Tăieturile pe care ţi le faci când te bărbiereşti sunt, alături de iritaţii, cele mai enervante lucruri când vine vorba despre îngrijirea feţei. Durerea şi sângerările asociate cu tăieturile din timpul bărbieritului te-au făcut să îţi juri de cel puţin câteva ori până acum că ai să-ţi laşi barbă. Şi pentru că de preferat este să-ţi laşi barbă pentru că aşa vrei, nu pentru că eşti nevoit, am strâns pentru tine câteva trucuri care te vor ajuta să scapi de tăieturi şi să ai parte de un bărbierit impecabil.

  Exfoliază înainte de bărbierit

  Să nu-ţi pregăteşti cum trebuie pielea înainte de bărbierit este una dintre cele mai comune greşeli pe care majoritatea bărbaţilor o fac. Foloseşte un scrub de faţă pentru a scăpa de stratul de celule moarte de pe faţă şi pentru a-ţi elibera porii. Această manevră simplă îţi va asigura un bărbierit „lin” şi cât se poate de eficient.

  Produse de bărbierit de calitate

  Ştim, teoretic, orice este mai bun decât săpunul cu care te mai dai uneori pe faţă când uiţi să îţi iei cremă de ras, dar ai mare grijă, aceasta este modalitatea cea mai sigură prin care îţi poţi provoca iritaţii sau tăieturi când te bărbiereşti. Alege produse de bărbierit care au în componenţa lor ingrediente precum glicerina şi aloe vera, care asigură o lubirifiere corespunzătoare a pieleii şi datorită cărora bărbieritul va fi fără cusur. În plus, asigură-te că produsele tale de bărbierit nu conţin alcool sau alte substanţe iritante.

  Încearcă alte tipuri de aparate de ras

  Dacă aparatul tău performant cu 5 lame îţi provaoacă iritaţii şi te mai şi tai cu el, ia în considerare reîntoarcerea la varianta cu doar două sau trei lame. Da, cel mai probabil că nu-ţi vor oferi un bărbierit atât de performant, dar tocmai prin expunerea mai mică vor fi mai prietenoase cu pielea. Încearcă mai multe variante de aparate de ras până îl vei găsi pe cel care îţi provoacă cele mai puţine pagube.

  Dacă totuşi te-ai tăiat deja şi trebuie să repari cât mai repede stricăciunile, îţi spunem noi de să faci:

  Opreşte sângerarea cu balsam de buze

  Uită de bucăţelel de hârtie igienică pe care ţi le lipeşti pe faţă atunci când te tai, făcând invidios orice dalmaţian respectabil cu înfăţişarea ta, pentru că ai la dispoziţie soluţii mult mai simple şi mai eficiente. Una dintre ele este balsamul de buze, care are în compoziţia lui ingrediente cicatrizante, care vor funcţiona la fel de eficient şi în cazul tăieturilor, ca şi în cel al buzelor crăpate. În plus, pelicula care se va forma după ce aplici balasmul pe tăietură va opri şi sângerarea, mult mai eficient decât o va face o bucăţică de hârtie.

  Foloseşte un balsam după bărbierit

  Renunţă la aftershave-uri cu alcool, pentru că imediat după bărbierit pielea ta este extrem de sensibilă şi, uneori, cu câteva tăieturi. Un balsam care nu conţine alcool va ajuta pielea să se vindece mai eficient şi  tăieturile să nu se infecteze. În plus, un balsam va reduce şi senzaţia de arsură sau usturime pe care o ai uneori după bărbierit şi îţi şi hidratează pielea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img