More


  Fotografii maramureşeni au expus la Castelul Karolyi

  - Advertisement -

  expo

  Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei a găzduit sâmbătă, începând cu ora 14.00, vernisajul expoziţiei foto a clubului foto ARS Baia Mare, intitulată „Fotografi din Baia Mare”. Vernisajul a fost deschis pe ritmurile chitarei în microrecitalul susţinut de Iulian Lucuţa, elev al Liceului Teoretic din Carei. Acesta a interpretat un colaj din melodiile Bella, Someone like you, fragment din coloana sonoră a filmului Piraţii din Caraibe, My heart will go on. Au luat cuvântul Bogdan Georgescu, director la Direcţia de Cultură şi Sport a municipiului Carei, Dragoş Georgescu, membru al Foto Club „Vasile Vénig Lászlo” din Carei şi Răzvan Fechete, membru al clubului foto ARS Baia Mare.
  Clubul foto ARS Baia Mare a luat fiinţă în 2007 şi are în prezent zece membri activi. Aceştia s-au întâlnit sub forma unui club de fotografie din dorinţa de a călători, de a se relaxa şi, prin intermediul fotografiei, de a transmite bucuria şi emoţia semenilor. Expoziţia conţine 70 de fotografii de diverse genuri şi cu diverse tematici: macro, portrete, peisaje, abstract şi aspecte din zona etnografică Maramureş. Clubul băimărean a fost reprezentat la Carei de doi dintre membri: Răzvan Fechete şi Cristina Griga.
  Momentele artistice au fost completate de recitalul la pian şi vioară susţinut de Robert Muncean şi David Ursei, elevi ai Liceului de Artă „Aurel Popp” din Satu Mare, care au interpretat Monosonata lui Liviu Borlan. Aceştia au fost pregătiţi de profesorul Dănil Răceu. Elevul Dan Coşarcă, membru al trupei de teatru M.E.E.M. din cadrul Centrului Cultural Carei, a recitat două poezii ale lui Mihai Eminescu şi Liviu Borlan.
  Expoziţia de la Carei este organizată în dublu sens, astfel în februarie clubul băimărean va primi vizita careienilor şi va găzdui o expoziţie a Foto Club „Vasile Vénig Lászlo” din Carei. Au expus: Ovidiu Corzan, Răzvan Fechete, Paul Leş, Zsolt Madarassi, Victor Mihalca, Robert Szabo, Alec Portase, Zamfir Somcutean, Tiberiu Toth, Vasile Şerban şi Cristina Griga. Expoziţia de la Carei reprezintă un eveniment care se desfăşoară în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Fotografie Carol Pop de Szathmári, care se desfăşoară între 10.01.2014 – 11.02.2014 şi include un număr de şapte ţări participante: Australia, China, Ungaria, Serbia, Slovacia, România şi S.U.A. Expoziţia poate fi vizionată timp de două săptămâni, conform programului Muzeului Municipal Carei.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare