Împuşcat şi mutilat în Carei, operat şi adoptat în Germaniacaine1

Conducerea unei clinici din Dusseldorf (Germania) a dat dovadă de o mare generozitate, ajutând un câine maidanez din Carei, rănit grav de un vânător iresponsabil. Deşi era cunoscut ca şi un câine blând, maidanezul Rex a fost împuşcat cu alice pe străzile Careiului de un vânător neidentificat. Dând dovadă de o cruzime fără margini, acelaşi vânător i-a tăiat o bucată de carne din piciorul rănit. Mişcaţi de suferinţa câinelui, medicii clinicii germane au decis să-l opereze pe gratis. În prezent, câinele s-a refăcut şi a fost adoptat de o româncă stabilită definitiv în Germania. Noua stăpână i-a dat numele de Carei, nume la care patrupedul răspunde cu bucurie, chiar dacă în oraşul respectiv a devenit victima unui vânător deosebit de crud.

Cruzime ieşită din comun
În primele zile ale lunii noiembrie 2013, Asociaţia pentru protecţia animalelor Puffi din municipiul Carei a fost sesizată de o femeie din cartierul Mihai Viteazul nr.2 că a găsit în apropierea blocului său un câine rănit grav. “M-am deplasat imediat la faţa locului, însoţită de voluntari ai Asociaţiei Puffi. Am fost de-a dreptul şocaţi când am văzut cum arăta bietul câine. Cineva a tras după el cu o puşcă cu alice într-un picior din spate al câinelui, undeva pe strada Ghenciului. Dând dovadă de o cruzime inimaginabilă, autorul a tăiat o bucată întreagă de carne de pe piciorul rănit al bietului animal. O fi fost vreun vânător lipsit de discernământ, care s-a speriat probabil că ar putea fi identificat după alicele trase şi a retezat carnea plină de alice, ajungând până la os”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Puffi, Maria Ardelean.

Împuşcat de un vânător
Nu este clar motivul care l-a determinat pe vânător să tragă după câine. “E clar că a fost vorba de un vânător. Numai ei pot deţine legal puşti cu alice. Nu înţeleg ce a putut avea autorul cu acel câine. Un câine foarte blând, care se aciuase în cartierul Mihai Viteazul II şi căruia locatarii îi spuneau Rex. Asociaţia Puffi cere în mod public Poliţiei să identifice vânătorul care a tras după bietul câine comunitar. Nu este posibil ca cineva să îşi ia arma şi să tragă după bunul său plac prin oraş. De asemenea, autorul trebuie să răspundă pentru cruzimea de care a dat dovadă, împuşcând un patruped lipsit de apărare şi apoi tăindu-i carnea de pe picior. Un om normal nu poate să facă astfel de lucruri, ci numai unul dus cu pluta. Având armă, acesta constituie un pericol public pentru toată lumea”, ne-a declarat Maria Ardelean.

caine2

Ajutor nesperat din Germania
Prin intermediul Asociaţiei Puffi, ajutată de un careian de bine, stabilit în Germania, cazul câinelui împuşcat la Carei a ajuns în atenţia unei clinici din Dusseldorf. După ce a văzut pozele transmise online, medicul şef al Tierklinik Lesia din Dusseldorf şi-a dat seama că maidanezul Rex a fost împuşcat fără milă. Mişcat de suferinţa animalului, şeful clinicii a decis să îl opereze gratuit pe Rex, achitând totodată şi cheltuielile de transport ale acestuia până în Germania. Un gest la care voluntarii Asociaţiei Puffi nici măcar nu îndrăzneau să spere.

Operat, adoptat şi fericit
După ce a ajuns la clinică, medicii i-au făcut câinelui o radiografie. Cu această ocazie, au identificat numeroase alice în diverse părţi ale corpului. După îndepărtarea alicelor, medicii clinicii germane au operat din nou câinele, încercând să-i refacă ţesutul piciorului în zona în care muşchii i-au fost secţionaţi cu atâta barbarie de vânătorul care a tras în el. “Cazul a constituit o provocare pentru medicul şef al clinicii Lesia din Dusseldorf. Prin rana pe care o avea câinele Rex în picior se putea vedea articulaţia. Bietul câine a avut mare noroc că a scăpat cu viaţă. Cei de la clinica germană au fost foarte drăguţi şi ne-au ţinut la curent tot timpul cum evoluează starea de sănătate a câinelui”, ne-a declarat Maria Ardelean.
Cazul a avut un final fericit. După ce şi-a revenit în urma operaţiei, câinele a fost adoptat de o româncă ce s-a stabilit definitiv în Germania. Noua stăpână i-a dat numele de “Carei”, pentru a-şi aduce aminte tot timpul de unde provine câinele său. Cel puţin de acum înainte, Rex, redenumit Carei, nu va mai fi expus pericolelor străzii şi ameninţărilor unor vânători cruzi din localitatea al cărei nume îl poartă.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts