Incendiu de proporţii la o fabrică de scaune din Ardudincendiu

Lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare au fost sesizaţi luni noapte despre izbucnirea unui incendiu la hala de producţie aparţinând de SC Universal SRL, de pe strada Gării nr.2, din oraşul Ardud. Valoarea pagubelor materiale se ridică la suma de aproximativ 1.100.000 lei. Cauza care a dus la producerea incendiului a fost o scânteie mecanică la instaţia de exhaustare. Pentru stingerea acestuia au fost necesare cinci autospeciale şi o grupă operativă, condusă de către împuternicitul inspector şef, col. Dan Gheorghe.

La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, sub comanda plutonierului adjutant Ştefan Borbely şi a căpitanului Ioan Pop.. Ajunşi la faţa locului la ora 23.47, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă din cauza vântului puternic la întreaga hală de producţie şi bunurile din interiorul acesteia pe o suprafaţă de aproximativ 1500 m.p., cu posibilităţi de propagare la halele învecinate şi la depozitul de cherestea. Ca urmare a creşterii incendiului, inspectorul şef, colonelul Gheorghe Dan, a trimis în sprijin o autospecială de stingere de la Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, o autospecială de la SVSU Ardud şi grupa operativă a inspectoratului condusă de căpitanul Cristian Cordiş, iar la faţa locului s-a deplasat chiar împuternicitul inspector şef al ISU Satu Mare, colonelul Gheorghe Dan, care a preluat comanda intervenţiei.

Incendiul a fost lichidat la ora 03.27. “Au ars acoperişul halei acoperit cu ondulină bituminoasă pe o suprafaţă de aproximativ 2000 mp, materialul lemnos, subansamble şi produse finite, aproximativ 700 de scaune, 400 mp. tapiţerie, 1000 mp vinilin, 300 mp piele, patru mc burete, 15 mc scândură şi 60 litri lac”, se arată în comunicatul emis de către ISU Satu Mare. În urma incendiului, s-au degradat: utilaje de prelucrare a lemnului, freze, ferăstru circular, utilaje pentru tapiţat, utilaje pentru finisat, cabină pulverizare lac, utilaje pentru fabricat geamuri termopan, un ifron, un bobkat, instalaţia de exhaustare şi scheletul metalic al acoperişului. Potrivit sursei citate, cauza incendiului a fost o scânteie mecanică la instalaţia de exhaustare. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-a reuşit salvarea clădirilor învecinate, a birourilor şi a depozitului de cherestea, în valoare de aproximativ 900.000 lei.

Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts