L’art – hotel pe măsura oraşului CareiOraşul Carei a fost şi este întotdeauna aparte. În sens bun! S-au distanţat de oraşele similare prin ambiţii fără surle şi trâmbiţe. Au conceput, au analizat şi au aprobat proiecte ce duc la dezvoltarea oraşului, la creşterea bunăstării locuitorilor şi la prestigiul localităţii în final.

Primarul Kovacs Eugen şi cunoscutul Keizer Lajos formează o echipă reuşită, ce ştie să se alinieze cu un consiliu care, de la alegeri, a uitat de partide şi împreună gândesc la prosperarea oraşului. Sunt nişte oameni admirabili! Un străin neavizat intrând în Carei rămâne impresionat de tot ce vede, de tot ce-l înconjoară, de oameni, de ospitalitate şi bun simţ. Felicitări!

Am cunoscut-o pe patroana Hotelului “L’art”, cu un nume ce te duce cu gândul la o galerie de artă. Nici n-am greşit mult! Intrând în hotel, recepţia cu bradul împodobit, cu cadouri sub brad, cu lumini multicolore, cu recepţie şi recepţioner de toată lauda, apoi scările, coridoarele, camere de toate tipurile, bucătăria, restaurantul, ferestrele, balcoanele – toate de un lux şi de ţinută impecabilă. Mobilierul este realizat în Carei, cu mult bun gust şi trainic. Vă întrebaţi, poate, ce mobilier? Camerele cu dulapuri la dimensiunile impuse de încăpere, măsuţa cu fotolii, oglinzi, cuiere, aparat de făcut ceai, cafea, capuccino, cu răcoritoare şi băuturi diverse în sticluţe “stas”, baia cu tot ce este necesar, perdele frumoase, ferestre cu vedere spre Castelul Karolyi, recondiţionat recent etc. Vorbind de castel, în anul 2013 a avut peste 40 mii de vizitatori (din ţară şi din afara ei).
Patroana hotelului, Nagy Iudita, a avut perfectă dreptate spunând că a ornat camerele, coridoarele, casa scării cu picturi valoroase, în original, ale pictorilor sătmăreni, iar frumoasele sculpturi sunt ale lui Radu Ciobanu, cunoscut de mult peste graniţă, la fel Ion Sasu sau pictorul Gnand. Ce am observat la Nagy Iudita? A făcut comenzi pentru tot ce se putea la firme locale, ca banii să rămână în Carei! Iată cum trebuie să gândească un om care are în el un pic de patriotism local! Ce bine se potriveşte gândirea acestei femei-model cu cea a conducerii Primăriei!

Interesant, în tot ce a vorbit Nagy Iudita şi în tot ce a realizat se dovedeşte că are bun simţ şi în plus un simţ estetic aparte. Îi place arta – pictura, sculptura, grafica -, dar şi muzica. Vorbeşte frumos despre oraş, despre zonele verzi, despre castel, despre ştrand etc. Dar, cel mai frumos vorbeşte despre oameni, salariaţii săi fiind de încredere, ordonaţi, pedanţi, primitori – ospitalieri! Ce vrei mai mult?! Din discuţie am constatat că Nagy Iudita are o gândire economică potrivită pentru ceea ce face. Nu-i este frică de faptul că nu va avea clienţi, chiar dacă în hotel nu se fumează. Clienţii sunt delegaţi şi şefii firmelor străine aşezate în oraş, oameni de afaceri, chiar grupuri (poate şi cantonamente ale echipelor sportive), făcându-se reduceri substanţiale şi oferind servicii de înalt profesionalism.

Poate clienţii vor fi mai mulţi după emisiunea “Oameni şi fapte”, preluată de televiziunea italiană pentru cei plecaţi de la noi. Nagy Iudita este un conducător minunat, punctuală, ordonată, ambiţioasă, calculată, cu mult respect, demnă, sigură pe ea, de cuvânt şi demnă în tot ce face.

Ştie să mulţumească celor care au ajutat-o. Este un om prevăzător, întocmind contracte cu firmele cu care colaborează şi reuşeşte să-i atragă pe clienţi prin servicii de calitate. Îndemnăm pe cei din judeţ, care aveţi musafiri, să-i orientaţi spre acest L’art Hotel din Carei, sigur n-o să regrete! Careiul oferă multe puncte atractive, interesante pentru toate vârstele. Este oraşul împânzit de fabrici noi, de firme străine, de puncte de distracţie, de magazine de tot felul, de parcuri, statui, busturi şi plăci comemorative, de şcoli frumoase, de tradiţie şi cu rezultate, de grădiniţe puse la punct, de parcuri şi zone verzi etc. Revenind la discuţia cu Nagy Iudita este omul care face fapte bune pentru oameni, care asigură 12 locuri de muncă. A mulţumit în emisiune primarului pentru scutirea parţială a impozitului pe timp de 3 ani! Cred că acestui hotel îi lipseşte o terasă, dacă nu îi loc de mansardă, atunci în faţă pentru perioada de vară. Cu gust aranjată, cu prelată-umbrelă ar arăta minunat, mai ales poziţia centrală a hotelului. Poate…! Sigur, Nagy Iudita a înţeles şi ştie că viaţa este o consumaţie: Unii consumă, alţii se consumă! Dumneaei se consumă pentru orice, vrea perfecţiunea. Mai ştie că Maica Teresa spunea: “Nu contează atât de mult ceea ce faci, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci!”. Aici, la “L’art” s-a dovedit pasiune, muncă, ambiţie şi dragoste.

Anul 2014 să aducă d-nei Nagy , familiei, salariaţilor şi Primăriei sănătate, bucurii, satisfacţii şi succese în tot ce şi-au propus!

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts