More

  Neatenţia şi viteza excesivă fac noi victime pe şosele

  Viteza excesivă şi neatenţia au provocat noi evenimente rutiere pe şoselele judeţului. Astfel, la data de 31.12.2013, ora 16.16. pe DN 19 A în localitatea Ardud, conducătorul auto G. Romeo de 28 ani, din localitatea Șandra, județul Satu Mare, în timp ce conducea autoturismul marca Audi, pe fondul vitezei excesive, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu microbuzul condus regulamentar de F. Marcel de 37 ani. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a numitului D. Iuliu și rănirea ușoară a numitei D. Ileana, pasageri în autoturismul marca Audi. Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. Cercetările în cauză continuă.
  De asemenea, la data de 31.12.2013, ora 23.25, pe DJ 109 în localitatea Turț, B. Vasile de 22 ani, din localitate, conducând autoturismul marca Volkswagen, i-a accidentat pe numiții T. Grigore de 54 ani și T. Vasile de 59 ani, ambii cu domiciliul în comuna Turț, care se deplasau neregulamentar pe carosabil, fără a purta îmbrăcăminte ce conține elemente fluorescent-reflectorizante. În urma evenimentului a rezultat decesul lui T. Grigore și rănirea ușoară a numitului T. Vasile. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. Cercetările în cauză continuă.
  Poliția orașului Tășnad a fost sesizată la data de 01.01.2014, ora 05.30, prin Serviciul Apeluri de Urgență 112, despre faptul că pe strada Înfrățirii din orașul Tășnad a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Lucrătorii Formaţiunii Rutiere Tăşnad l-au identificat pe C. Cătălin de 23 ani din Tășnad, care în timp ce conducea autoturismul marca BMW, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, rezultând avarierea autoturismului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,61 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Tăşnad, unde i s-a recoltat o probă de sânge, cea de a doua probă fiind refuzată. Conducătorul auto este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală admisă, respectiv refuz de recoltare probe biologice.
  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE