More



    Odoreu, comuna cu aspect urban

    odoreu1

    Comuna Odoreu are în prezent aspect de oraş după finalizarea lucrărilor proiectului integrat în cadrul căruia au fost asfaltaţi aproape 16 km de drum, au fost reabilitaţi aproape 36 de km de trotuare, a fost reabilitat Căminul Cultural din centrul de comună şi a fost construit din temelii un after-school în localitatea Mărtineşti. Valoarea totală a acestor lucrări, recepţionate ieri, se ridică la aproape 2,5 milioane de euro plus TVA, finanţare europeană nerambursabilă.

    Proiect integrat greu obţinut
    Înainte de recepţia propriu-zisă a lucrărilor, reprezentantul Agenţiei de Dezvoltare Regională Cluj-Napoca, Constantin Duma, primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, membrii comisiei de recepţie a cărei preşedinte a fost viceprimarul Ionuţ Sarca, reprezentanţi ai Prefecturii, ai Consiliului Judeţean, reprezentanţii firmelor proiectante şi constructoare, consilieri locali precum şi membrii din cadrul echipei de implementare din cadrul Primăriei Odoreu s-au adunat în sala de şedinţe unde au fost întocmite actele de recepţie. Aici primarul a prezentat pe scurt obiectivele realizate în cadrul acestui proiect adăugând faptul că a fost un proiect greu de obţinut dar foarte valoros pentru comuna Odoreu şi a mulţumit tuturor celor implicaţi în derularea lui. “În final, am reuşit să scimbăm faţa localităţii Odoreu, iar beneficiarii acestor lucrări, cetăţenii comunei noastre, îşi exprimă mulţumirea faţă de realizarea acestor obiective”, a spus Dumitru Pop, care a mulţumit tuturor celor implicaţi în derularea proiectului şi realizarea lucrărilor.
    De asemenea, reprezentantul ADR Cluj, Constantin Duma, a apreciat buna colaborare între părţile implicate în derularea proiectului. “Primarul Dumitru Pop are la Odoreu o echipă foarte bună, competitivă pentru ducerea la bun sfârşit a proiectului. Lucrările au fost finalizate în patru ani şi merită toate felicitările atât echipa de la Primărie cât şi constructorii şi proiectanţii”, a mai spus Duma.
    Aprecieri privind implementarea proiectului de la Odoreu au mai exprimat reprezentantul Prefecturii, Mircea Ciocan, reprezentantul firmei constructoare, SC Samcif SA, Bogdan Marin şi consilierii locali Livia Sarca şi Nicolae Fodor. Primarul Dumitru Pop a mai adăugat că următorul proiect care va fi implementat la Odoreu va viza modernizarea parcului central din centrul de comună.

    odoreu2

    Toate drumurile din Odoreu, asfaltate
    Membrii comisiei de recepţie s-au deplasat apoi pe teren pentru a recepţiona lucrările. La primul obiectiv este vorba despre asfaltarea a 15,77 km de drum, trotuare reabilitate pe o distanţă de aproape 26 de km, rigole de peste 28 de km, toate în centrul de comună, valoarea lucrărilor de aici fiind de peste 8 milioane de lei.
    Totodată, au fost recepţionate lucrările after-school-ului realizat în localitatea Mărtineşti, lucrări în valoare de peste 1,1 milioane de lei. Preotul local Florin Orăşteanu a sfinţit această lucrare, iar consilierul local Viorica Rogoz a mulţumit tuturor celor implicaţi în realizarea lucrării. “Cetăţenii localităţii Mărtineşti aveau nevoie de un spaţiu unde să fie organizate activităţi culturale deoarece fostul cămin cultural a fost retrocedat”, a mai spus Viorica Rogoz, care a mulţumit primarului Dumitru Pop şi consilierilor locali pentru acest proiect.

    Aspect urban pentru comuna Odoreu
    La cel de-al treilea obiectiv, reabilitarea Căminului Cultural din Odoreu, a căror lucrări au costat 671.780 de lei, au fost prezenţi şi prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi vicepreşedintele Mircea Govor care, după sfinţirea făcută de preotul local Flaviu Meghişan, i-au felicitat pe edilii comunei Odoreu pentru cele realizate. “Suntem alături de primarul Dumitru Pop şi la bine, şi la rău. Suntem prezenţi azi aici la un eveniment foarte important pentru cetăţenii comunei Odoreu, îi felicităm pe iniţiatorii acestui proiect şi îi asigurăm de tot sprijinul Prefecturii”, a spus Eugeniu Avram.
    Preşedintele Adrian Ştef a declarat că din ceea ce se întâmplă în comună, Odoreul tinde să devină oraş. “În judeţ mai sunt şi alte proiecte de acest gen, dar pentru faptul că Odoreul este printre primele care îl finalizează conducerea merită felicitări. Este bine că v-aţi gîndit la infrastructură, la un after-school şi la Căminul Cultural, ceea ce dovedeşte că vă preocupă binele cetăţenilor”, a spus Ştef, care i-a felicitat pe toţi cei implicaţi şi a asigurat conducerea primăriei de tot sprijinul Consiliului Judeţean.
    Vicepreşedintele Mircea Govor a arătat că este mândru de ceea ce se întâmplă la Odoreu. “Ne întâlnim din nou la un eveniment foarte plăcut din viaţa comunei Odoreu. Ceea ce faceţi domnule primar, împreună cu viceprimarul, alături de consilierii locali, mă face să fiu mândru de voi în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinte al PSD Satu Mare. Puţini se pot mândri cu realizările de la Odoreu şi se vede că aici este o mână de oameni harnici care dau un aspect de oraş acestei comune. Anii viitori comuna Odoreu poate câştiga titlul de cea mai frumoasă şi bine gospodărită comună din judeţ. Am fost, sunt şi voi rămâne alături de voi şi acest lucru îl veţi simţi cu toţii”, a mai spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
    La final a fost tăiată, în mod simbolic, panglica inaugurală chiar în incinta Căminului Cultural. Valoarea totală a lucrărilor realizate prin acest proiect integrat se cifrează la aproape 2,5 milioane de euro plus TVA, finanţare nerambursabilă asigurată din fonduri europene şi de Guvernul României.

    Florin Dura

    odoreu3

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE