More

  Petreştiul a câştigat competiţia comunelor din judeţ

  premiu

  Comuna Petreşti a fost desemnată câştigătoare la concursul ”Cea mai curată şi bine gospodărită comună din judeţul Satu Mare”, competiţie organizată de Consiliul Judeţean, câştigând o autoutilitară VW Caddy. Premierea a avut loc ieri în faţa Palatului Administrativ, primarul comunei, Otto Marchiş, primind premiul chiar de ziua sa de naştere. Locul secund a fost ocupat de comuna Foieni, premiul al treilea revenind comunei Dorolţ.

  În competiţie au fost antrenaţi şi locuitorii, nu numai primarii
  Premierea câştigătorilor competiţiei ”Cea mai curată şi bine gospodărită comună din judeţul Satu Mare” a avut loc ieri în prezenţa prefectului Eugeniu Avram, a subprefectului Cristian Sasu, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi a vicepreşedinţilor Mircea Govor şi Rudolf Riedl. Preşedintele Adrian Ştef a declarat că la nivelul Consiliului Judeţean a fost formată o comisie care a vizitat fiecare comună în parte, câştigătoarea fiind declarată pe baza unui punctaj stabilit anterior. “Scopul concursului a fost de a antrena instituţiile publice, locuitorii unităţilor administrativ-teritoriale pentru realizarea obiectivelor de gospodărire a localităţilor prin valorificarea cât mai eficientă a potenţialului uman şi material din judeţ. Ne-am dorit ca această competiţie între comune să-i determine pe edilii din judeţ să-şi gospodărească mai bine comunele. În această competiţie nu au fost antrenaţi numai primarii, ci şi locuitorii comunelor”, a afirmat Adrian Ştef.
  Apoi s-a trecut la anunţarea şi premierea câştigătorilor. Astfel, pe locul trei şi câştigătoarea unui voucher în valoare de 5.000 de euro pentru lucrări de reparaţii, întreţinere, amenajare a fost desemnată, pe baza punctajului iniţial, comuna Dorolţ, însă din păcate primarul acesteia, Mihai Găman, nu a fost prezent pentru a ridica premiul. Pe locul doi s-a clasat comuna Foieni, care a primit un voucher în valoare de 10.000 de euro pentru achiziţionarea de utilaje şi maşini pentru întreţinerea spaţiilor aflate în domeniu public, premiul fiind ridicat de viceprimarul Tiberiu Tempfli. În fine, pe locul întâi şi câştigătoarea premiului cel mare, o autoutilitară VW Caddy, a fost desemnată comuna Petreşti, premiul fiind ridicat de primarul Otto Marchiş. Acesta a mulţumit Consiliului Judeţean pentru premiu precum şi locuitorilor comunei pentru felul în care ştiu să-şi gospodărească şi să-şi întreţină gospodăriile, adăugând faptul că premiul este cu atât mai special cu cât a fost primit chiar de ziua sa de naştere.

  O competiţie corectă
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a evidenţiat faptul că această competiţie a fost jurizată corect, dovadă stând faptul că primul loc a revenit unei primării cu edil din partea Forumului Democrat German, iar locurile doi şi trei primăriilor cu edil UDMR. “Rezultatele dovedesc faptul că am supervizat în mod corect această competiţie şi nu am tras sfori pentru ca să fie declaraţi câştigători comune cu edili PSD sau PNL chiar dacă la conducerea Consiliului Judeţean se află USL. Competiţia ”Cea mai curată şi bine gospodărită comună din judeţul Satu Mare” se va desfăşura şi anii viitori pentru că s-a dovedit a fi de bun augur”, a precizat Mircea Govor.
  Totodată, vicepreşedintele Govor a mai afirmat că dacă anul viitor câştigătoare va fi desemnată, spre exemplu, tot comuna Petreşti, aceasta nu va mai primi autoutilitara VW Caddy, ci voucherul de 10.000 de euro, autoutilitara urmând a reveni ocupantei locului secund. “Potrivit regulamentului, comuna care câştigă a doua oară locul I în decurs de cinci ani nu va mai primi din nou o maşină, ci un premiu special de 10.000 de euro pe care să îi cheltuie după necesităţi”, a mai afirmat Mircea Govor.
  La competiţia premiată ieri au participat toate comunele judeţului Satu Mare. Perioada în care s-a făcut analiza a fost august-octombrie, perioadă în care unităţile administrative teritoriale au fost monitorizate pentru îndeplinirea criteriilor de evaluare şi a fost întocmit clasamentul. Criteriile de evaluare au fost protecţia mediului şi gospodărirea apelor, infrastructură, activitate economică, activităţi pentru atragerea investitorilor, sănătate publică, învăţământ, cultură, sport precum, şi altele.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE