More

  Pieţarii atacă decizia Consiliului Local de a majora taxele

  piete

  Pieţarii din municipiul Satu Mare s-au prezentat ieri în număr mare la prima şedinţă a Consiliului Local din acest an. Tarabiştii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că aleşii locali au aprobat creşterea taxelor în pieţele din Satu Mare cu până la 60%, ceea ce i-ar putea falimenta, susţin pieţarii. Şeful Administraţiei Domeniului Public din cadrul Primăriei Satu Mare, Cristian Bozai Vodă, a precizat că măsura se impune prin faptul că taxele nu au fost majorate în ultimii şase ani, la Satu Mare înregistrându-se cel mai scăzut nivel al taxelor practicat în pieţele agro-alimentare.

  Din sumele rezultate în urma majorării se vor realiza investiţii masive, astfel încât spaţiile să fie aduse la un nivel acceptabil. “Faptul că din anul 2008 taxele şi tarifele practicate de către instituţia noastră nu au fost majorate, precum şi majorările repetate la tarifele practicate pentru utilităţi, combustibil, materiale şi servicii, se impune, pentru a asigura funcţionarea normală a activităţii precum şi realizarea de noi investiţii în vederea modernizării pieţelor din municipiul Satu Mare, majorarea taxelor şi tarifelor practicate de către instituţia noastră. De asemenea, se impune luarea în considerare a faptului că tarifele şi taxele aplicate în pieţele din municipiul Satu Mare sunt cele mai mici din zonă şi din ţară. Facem precizarea expresă că se propune doar majorarea taxelor şi tarifelor practicate de către ADP Satu Mare în pieţe, restul taxelor si tarifelor ce vor fi aplicate de către instituţia noastră în cursul anului 2014 rămân neschimbate”, a arătat Cristian Bozai Vodă.
  Pieţarii au acuzat faptul că nu ar fi fost consultaţi, fapt contrazis de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, care a arătat că proiectul a fost anunţat şi supus dezbaterii publice cu 30 de zile înainte de a intra pe masa de lucru a Consiliului Local. Mai mult, edilul şef sătmărean a acuzat faptul că la acea dată nu s-a arătat nimeni interesat de acest proiect privind majorarea taxelor din pieţe. “Am convenit cu toate grupurile politice din Consiliul Local să nu majorăm impozitele pentru cetăţenii din municipiul Satu Mare. Decât să majorăm impozitele pentru 100.000 de oameni mai bine majorăm impozitele pentru o mie de pieţari. Din aceşti bani vom realiza o serie de investiţii, pentru că doar noi ştim cum am reuşit să menţinem deschise pieţele în condiţiile actuale. Vă promit că se vor face investiţii în toate pieţele din municipiu”, a declarat Dorel Coica. Mai mult, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi-a asumat angajamentul de a se deplasa zilele următoare în pieţe pentru a lua la cald pulsul problemelor cu care se confruntă tarabiştii.

  La şedinţă au fost prezenţi şi preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi Mircea Govor, care şi-au manifestat sprijinul necondiţionat pentru municipiul Satu Mare, ca parte integrantă din judeţul Satu Mare. “Vreau să vă asigur în calitate de preşedinte de tot sprijinul Consiliului Judeţean pe toate investiţiile şi pe toate proiectele pe care mizează dezvoltarea municipiului şi a judeţului Satu Mare”, a declarat Adrian Ştef. “Vreau să vă spun că în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean vă asigur de tot sprijinul şi colaborarea mea. Suntem lângă dumneavoastră, în sprijinul dumneavoastră şi oricând vă stăm la dispoziţie”, a declarat Mircea Govor. La şedinţă a fost prezent şi deputatul UDMR Kereskenyi Gabor, care a ţinut la rândul său să salute activitatea Primăriei şi a Consiliului Local Satu Mare.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE