More


  Precipitatii abundente in luna martie

  - Advertisement -

  3

  Administratia Nationala de Meteorologie a publicat estimarile meteorologice, pentru perioada ianuarie – martie 2014. Acestea sunt realizate de centrul European pentru Prognoze si are un grad de probabilitate de 60%.

   

  Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme, cu o durata scurta de manifestare, nu pot fi prognozate cu ajutorul acestei prognoze.

  Vremea in ianuarie

  Valorile termice se vor situa, in general, sub mediile multianuale, de -3,1 grade Celsius, exceptand partea de sud-est a tarii, unde vor fi apropiate de aceste medii, informeaza Autoritatea Nationala de Meteorologie.

  Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica, de 37,2 l/mp, exceptand regiunile vestice si centrale , unde sunt posibile valori excedentare.

  Vremea in februarie

  In luna februarie, temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic, de -1,1 grade celsius, in cea mai mare parte a tarii.

  Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile climatologice, de 35,4 l/mp, posibil local deficitare in sud-vestul tarii.

  Vremea in martie

  Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale, de 3,4 grade Celsius, in sudul, sud-estul si estul tarii, si posibil sub aceste medii in celelalte regiuni.

  Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare, in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice, local cele sud-vestice, unde se vor incadra in normele climatologice, de 35,6 l/mp.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img