More


  Prefectul Sălajului i-a băgat în ședință pe primari

  - Advertisement -

  1

  Prefectul judeţului, Ionel Ciunt, a participat, vineri, la şedinţa cu primarii din judeţ,  convocată de către conducerea Consiliului Judeţean. În acest context, prefectul judeţului, a precizat că în perioada următoare, va emite un ordin pentru  constituirea unei  comisii mixte, compusă din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi ai administraţiei financiare judeţene, care va avea ca obiect analiza, coordonarea şi fundamentarea proiectelor bugetelor locale.

  Referitor la acest aspect prefectul Ionel Ciunt a declarat: ”Din experienţa anului trecut, apreciez că analiza proiectelor de buget de către această comisie interinstituţională, este extrem de benefică, eliminând deficienţele  privind respectarea legalităţii în construcţia bugetară”.

  Tot în cadrul şedinţei, prefectul a făcut câteva precizări privind modificarea legii 165/2013 (privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor  preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România). Această lege a fost modificată prin legea 368 din 2013 şi prin ordonanţa de urgenţă 115 din 2013, care prelungesc termenul de inventariere cu 180 de zile şi totodată modifică componenţa comisiei, preşedinţii comisiilor devenind primarii unităţilor administrativ-teritoriale.

  Pentru buna desfăşurare a activităţilor prevăzute de legislaţia în vigoare, OCPI Sălaj a stabilit un calendar cu anexele care trebuie completate conform legii 165/2013. În acest sens, prefectul judeţului a solicitat primarilor să respecte atât calendarul întocmit de OCPI cât şi formatul anexelor.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare