More


  Primarii se declară optimişti în noul an

  - Advertisement -

  colaj-primari--2

  Primarii municipiilor şi oraşelor din judeţul Satu Mare se declară optimişti vizavi de noul an, considerând că 2014 va fi un an mult mai bun pentru administraţia publică locală decât cel precedent. Întrucât veniturile locale sunt limitate, toţi primarii consultaţi de Gazeta de Nord-Vest mizează pe proiecte în noul an. De asemenea, primarii sătmăreni se pregătesc intens pentru a depune noi proiecte de dezvoltare a infrastructurii în viitorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene – 2014-2020.

  An axat pe proiecte la Satu Mare şi Carei
  Conducerea Primăriei Satu Mare mizează pe fondurile europene, fiind depuse prin Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară Satu Mare un număr de 471 de fişe de proiecte, în valoare totală de 147,8 milioane de euro. În cadrul acestor proiecte se are în vedere crearea a zece centre de permanenţă, amenajarea a trei unităţi de primire urgenţe, reabilitarea termică a blocurilor şi modernizarea şi extinderea iluminatului public. De asemenea, se mai au în vedere şi investiţii teritoriale integrate de circa 47,5 milioane de euro. Pe lângă aceste proiecte, Primăria Satu Mare îşi mai propune pentru anul 2014 reabilitarea străzilor de pământ, în prima fază fiind vizate 22 de astfel de străzi, precum şi reabilitarea şi modernizarea tronsonului Drumul Careiului – Bulevardul Lucian Blaga. “Sper că anul 2014 va fi mai bun decât cel care tocmai a trecut, iar eu sunt optimist. Însă trebuie să ne batem pentru că va fi o concurenţă foarte mare între municipii pentru atragerea de fonduri europene”, a precizat primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.
  Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, şi-a fixat ca prioritate finalizarea proiectelor de investiţii în infrastructură. “În acest an îmi doresc să finalizăm proiectele POR de dezvoltare urbană, respectiv reabilitarea fostei cazarme, a străzii 1 Decembrie 1918, a fostului teatru, a cartierelor, dar şi construcţia sediului nou al Primăriei şi cele trei proiecte transfrontaliere. Întrucât începe noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene (2014-2020), următorii doi ani vor fi decisivi pentru proiectele pe care le vom depune”, ne-a declarat primarul Kovacs. În privinţa noului an, primarul Kovacs se declară optimist. “Trebuie să fim optimişti, să nu aşteptăm doar să fie un an mai bun, ci să şi facem ceva în acest sens”, afirmă Eugen Kovacs.

  Proiecte ambiţioase la Negreşti şi Tăşnad
  Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, crede că premisele pentru noul an sunt favorabile şi se arată a fi mai bun decât 2013. “O să demarăm mai multe investiţii în acest an şi o să avem mai mulţi bănuţi”, a mai spus primarul Fedorca. Prioritatea absolută a anului 2014 pentru oraşul Negreşti Oaş este demararea proiectului privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare şi modernizarea cât mai multor străzi. “Sper ca în această iarnă să fie rezolvată problema contestaţiilor în cazul proiectului Apaserv pentru ca la primăvară să putem demara lucrările la reţelele de apă şi canalizare, iar apoi să putem continua şi proiectul privind reabilitarea străzilor”, a precizat primarul Fedorca. Aceasta a mai arătat că o altă prioritate este finalizarea lucrărilor la staţiunea Luna Şes.
  Primarul Vasile Mitraşca este convins că 2014 va fi un an mai bun decât cel precedent pentru administraţia oraşului Tăşnad. “În acest an vom derula o serie de proiecte importante pentru oraşul Tăşnad. Sunt convins că vom reuşi să le implementăm cu succes, iar acest lucru va fi în folosul tuturor tăşnădenilor. Numai în ştrand vom deschide sezonul cu un nou spaţiu de campare şi cu o nouă bază sportivă. De asemenea, am pregătit alte câteva proiecte importante pentru noul exerciţiu financiar 2014-2020”, ne-a declarat primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca.

  Optimism la Ardud şi Livada
  Primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, se declară optimist în privinţa noului an. “Îmi doresc ca 2014 să fie un an mai bun decât 2013, care nu a fost pe măsura aşteptărilor atât din punctul de vedere al administraţiei cât şi al cetăţenilor. Sperăm în relansarea programelor de finanţare, relansarea economică şi o mai bună aşezare a vieţii. De asemenea, ne dorim să primească finanţare proiectele importante ale Primăriei Ardud, cum ar fi Casa de cultură, baza sportivă multifuncţională, staţia de epurare şi deschiderea unei noi grădiniţe”, ne-a declarat primarul Duma.
  Aceleaşi speranţe de mai bine le are şi primarul oraşului Livada, Arthur Piricsi. “Sper ca 2014 să fie mai bun decât anul precedent, pe care l-am închis cu un excedent de 400.000 lei. Aşteptăm cu nerăbdare pornirea master-planului pentru apă-canal. De asemenea, din surse proprii ne dorim să continuăm reabilitarea sălii de nunţi. Ne propunem şi alte obiective de investiţii pentru acest an, însă lista lor o vom stabili în decursul următoarelor două săptămâni”, ne-a declarat primarul Piricsi.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img