Primarul Coica denunţă unilateral colaborarea cu Adrian Ştef şi Ovidiu SilaghiPrimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a denunţat unilateral, în cursul zilei de ieri, relaţia cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi europarlamentarul PNL Ovidiu Silaghi. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, edilul şef sătmărean dorind să precizeze că nu este un denunţ politic al Uniunii Social Liberale, fiind vorba doar despre sistarea legăturilor de colaborare la nivel personal. În rest, Primăria Satu Mare şi Consiliul Judeţean Satu Mare vor conlucra în continuare la nivel administrativ, dar numai la nivel de consilieri şi de aparat de specialitate.
Pe de altă parte, primarul Dorel Coica a precizat că: “În PSD totul merge bine, suntem un partid unit!”. “Începând de astăzi am denunţat relaţia primar – preşedinte al Consiliului Judeţean. Din acest moment nu mai am nicio relaţie cu Ştef. Am renunţat la relaţie, nu politic, nu cu USL. Primarul Dorel Coica nu mai are nicio legătură cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Fiecare îşi vede de treaba lui. Va trebui să conlucrăm administrativ pentru că trebuie să meargă bine, dar sunt convins că municipiul Satu Mare se descurcă fără niciun aport din partea preşedintelui Ştef. Şi când spun Ştef mă gândesc la pachet, împreună cu eurodeputatul Silaghi. Vom colabora prin consilierii noştri, prin oamenii noştri, dar eu nu mai am nicio legătură şi nu mai vreau să am nicio legătură pentru că nu suntem compatibili. Pretenţiile şi Ştef sunt prea mari. Şi-ar fi dorit să conducă şi judeţul şi municipiul. La municipiu este un primar care se va ocupa în continuare de administraţia municipiului. Ştef să se ocupe de orice altceva, doar de municipiu nu”, a declarat primarul Dorel Coica.
Primarul municipiului Satu Mare nu s-a abţinut să trimită câteva săgeţi în direcţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. “L-aş întreba dacă SCM a fost construit cinstit, corect, nu poţi să obligi 40.000 de oameni să se înscrie la tine dacă nu eşti corect. Îl întreb dacă a fost corect, ca preşedinte, să dai afară nişte oameni şi să bage firma de pază Folda Security să facă paza la spital? Dacă nu i se pare corect să nu-mi răspundă. Încă o dată îi mulţumesc public pentru faptul că mi-a recunoscut calităţile de manager dându-şi seama că sunt singurul care pot să administrez la modul foarte bine Spitalul Judeţean Satu Mare. Dacă mi-ar da spitalul să-l administrez, mi-ar da şi firma Folda să rămână în continuare să facă pază?”, a conchis Dorel Coica.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts