More


  Sală multimedia la Centrul Judeţean de Excelenţă

  - Advertisement -

  Balul Rotary al anului trecut a avut ca obiectiv strângerea de fonduri destinate dotării Centrului de Excelenţă Satu Mare, care îşi desfăşoară activitatea în clădirea Colegiului Naţional Mihai Eminescu. Cu această ocazie, azi, începând cu ora 12.00, în corpul B al Colegiului, la ultimul etaj, va avea loc inaugurarea sălii multimedia. Spaţiul a fost dotat de către clubul Rotary Satu Mare, cu sprijinul primăriei municipiului, al 31 de parteneri şi sponsori, precum şi al numeroşilor participanţi la balul Rotary de anul trecut. Investiţia, în valoare de aproape 75.000 de lei, s-a concretizat în dotarea Centrului cu mobilier, 20 de calculatoare, două table interactive multitouch cu videoproiector şi realizarea lucrărilor de retelistică aferente.
  Centrul Judeţean de Excelenţă Satu Mare s-a înfiinţat la solicitarea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Satu Mare, începând cu anul şcolar 2012 – 2013, conform Ordinului nr.5958 din 23 octombrie 2012. Acesta are ca preocupare descoperirea, dezvoltarea şi promovarea abilităţilor şi a potenţialului elevilor sătmăreni prin intermediul unei educaţii individualizate şi a mentoratului, într-un mediu de formare armonioasă, echilibrată, sub îndrumarea unui corp profesoral cu vocaţie.
  Bilanţul Centrului Judeţean de Excelenţă de la înfiinţare constă în nouă discipline: biologie, chimie, cercetare transdisciplinară, fizică, informatică, istorie, limba română, limba maghiară şi matematică, cu 13 grupe, 40 de cadre didactice şi cu 199 de elevi. De la începutul acestui an şcolar pentru cele 70 de locuri suplimentare au candidat 271 de elevi. Printre aceştia 120 de elevi au participat la olimpiadele judeţene, 23 de participanţi la olimpiadele naţionale şi 32 de participanţi la concursurile naţionale , interjudeţene şi judeţene.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img