More


  Sătmărenii nu se înghesuie să-şi plătească taxele locale

  - Advertisement -

  16

  Sătmărenii nu se înghesuie la ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale pentru a-şi plăti dările locale. De joi, de când au fost deschise aceste ghişee, şi până ieri(n.r. luni), doar 1.300 de sătmăreni şi-au achitat aceste taxe din cei 55.800 înregistraţi. Cei care-şi achită taxele până la finele lunii martie primesc o bonificaţie de 10%.

  Doar 20-30 de sătmăreni se aflau ieri dimineaţă în incinta Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) de pe lângă Primăria Satu Mare pentru a-şi achita taxele locale. Potrivit şefului Biroului de Executare Silită al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare, Dan Mirel, faţă de alţi ani, când în această perioadă ghişeele instituţiei erau asaltate de sătmăreni pentru achitarea acestor taxe, în acest an au fost mai puţini, în special persoane mai în vârstă, dornice să prindă bonificaţia de 10%. “În momentul de faţă, toate casieriile instituţiei sunt deschise pentru a nu se forma cozi. Însă din ceea ce se poate observa, lumea nu se înghesuie. Oamenii vin în valuri, astfel că există momente când este înghesuială, dar sunt şi momente mai uşoare”, a precizat Dan Mirel. Până ieri, din cei 55.800 de contribuabili persoane fizice îşi achitaseră aceste taxe circa 1.300, iar din cei 4.400 de contribuabili persoane juridice îşi achitaseră dările locale circa 220.

  Cei care îşi achită taxele şi impozitele locale integral, până la data de 31 martie, beneficiază de o bonificaţie de 10% din valoarea acestora. Cei care îşi achită integral aceste taxe până la finele lunii septembrie nu mai sunt penalizaţi, iar cei care îşi achită taxele după această dată plătesc în plus o penalitate de 2% din valoarea taxelor pentru fiecare lună. “De asemenea, îi rugăm pe cei care nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale anul precedent să vină să şi le achite, altfel vor avea mult mai mult de plătit din cauza penalizărilor”, a mai precizat Dan Mirel.

  Sătmărenii care ştiu să lucreze pe calculator pot achita aceste taxe on-line prin intermediul site-ului ghişeul.ro. “Toţi sătmărenii au posibilitatea de a-şi plăti aceste taxe on-line. Însă pentru acest lucru trebuie să vină la sediul instituţiei noastre pentru a intra în posesia parolelor. Doar persoanele fizice pot face, deocamdată, acest lucru. Având aceste parole, sătmărenii nu numai că-şi pot plăti taxele, dar pot consulta şi obligaţiile de plată pe care le au”, a mai afirmat Dan Mirel.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img