Secţia română a Teatrului de Nord celebrează 45 de ani de la înfiinţareteatru

Secţia română a Teatrului de Nord Satu Mare va sărbători, în data de 24 ianuarie, 45 de ani de la înfiinţarea secţiei române a Teatrului de Nord, cu premiera piesei “Woyzeck Transylvania” adaptare după Georg Büchner, în regia lui Marcel Ţop, spectacol realizat în colaborare cu Casa Orăşenească de Cultură Negreşti Oaş şi Muzeul Satului Negreşti Oaş, cu participarea extraordinară a solistei de muzică populară Maria Tripon. La spectacolul aniversar vor fi prezenţi şi foşti actori ai Teatrului de Nord, printre care Pavel Bartoş şi Paula Chirilă, alături de renumitul actor Horaţiu Mălăele, după care aceştia vor participa la Balul Actorilor care se va desfăşura la Restaurantul Esedra. Invitaţii speciali ai evenimentului vor fi Petrică Mureşan, Maria Tripon, Formaţia XXL, Aldo Blaga & Tzica Sax şi Pro Arta Cvartet.
O altă premieră dedicată copiilor, “Jack şi vrejul de fasole”, adaptare după un basm englezesc, va fi prezentat în data de 16 ianuarie, începând cu ora 10.00, în sala amfiteatru a Casei de Cultură a Sindicatelor, şi care îi va avea ca şi actori pe: Vlad Mureşan, Vlad Chico, Sergiu Tăbăcaru, Alina Negrău, Anca Dogaru, Andreea Mocan, adaptarea şi regia aparţinându-i lui Marius Costache.
Alte spectacole care vor avea loc în luna ianuarie vor fi: “Meşterul Manole”, de Viorel Cacoveanu, în regia lui Andrei Mihalache, se va juca în data de 12 – ora 19.00, iar în zilele de 13 şi 14, de la ora 17.00. Piesa “Omul care a văzut moartea”, de Victor Eftimiu, în regia lui Andrei Mihalache, va fi prezentată în data de 26 de la ora 19.00. Nu va lipsi nici comedia “Profesorul de franceză” a lui Tudor Muşatescu, în regia lui Andrei Mihalache, care va fi jucată în data de 29 şi 30, cu începere de la ora 17.00.
Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts