More


  Senatorul Marian îşi prelungeşte agonia în instanţă

  - Advertisement -

  valer-marian-pag-1

  Senatorul independent Marian Valer simte că se apropie sfârşitul carierei sale politice. După ce a fost dat afară din PSD, acesta a mai primit o lovitură din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care l-a declarat incompatibil. Pentru a-şi prelungi şederea inutilă în Senatul României, Marian Valer a atacat în instanţă decizia ANI. Bineînţeles, numai după ce l-a atacat printr-o interpelare pe directorul ANI, Horia Georgescu. Procesul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, instanţă la care Marian speră să-şi găsească salvarea. Să sperăm că în ţara aceasta mai există dreptate, iar magistraţii Curţii de Apel Bucureşti nu se vor lăsa intimidaţi de numitul Marian Valer, care a atacat frecvent şi fără rost Justiţia. Următorul termen al procesului va avea loc în data de 8 ianuarie 2014.

  Instanţa trebuie să tranşeze problema
  Senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer ar face orice pentru a-şi prelungi şederea în Senat. În loc să accepte că a încălcat legea, devenind incompatibil, şi să părăsească odată şi pentru totdeauna Senatul României, acesta încearcă să-şi găsească salvarea la Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti, unde a atacat decizia prin care ANI l-a declarat incompatibil. Primul termen în cauza nr. 6289/2/2013, care va pune capăt carierei sale politice, a avut loc în 27 noiembrie 2013. La acest termen, instanţa a respins cererea de audiere a martorei propuse de numitul Marian Valer ca fiind nerelevantă în cauză în raport de motivele de nelegalitate invocate de reclamant. De asemenea, instanţa a încuviinţat cererea de amânare a cauzei formulată de Marian Valer pentru pregătirea apărării şi angajarea unui avocat. De fapt, este vorba de un tertip al senatorului independent pentru a trage de timp. Magistraţii bucureşteni nu par a fi dispuşi să tergiverseze cauza, fixând următorul termen al procesului pentru data de 8 ianuarie 2014.
  Locuitorii judeţului Satu Mare speră cu toţii ca magistraţii Curţii de Apel Bucureşti să nu se lase intimidaţi de acest individ, care se crede un zeu, dar de fapt este un nenorocit de derbedeu, şi care, abuzând de statutul său de senator, a atacat pe toată lumea, inclusiv Justiţia. Prin decizia de a menţine decizia de incompatibilitate a ANI, bazată pe un probatoriu solid, magistraţii pot pune acum capăt unui lung şir de abuzuri, tolerate în mod dubios de autorităţile abilitate ale statului. O sentinţă rapidă ar putea pune capăt agoniei acestui senator sinistru, devenit cel mai detestat politician din judeţul Satu Mare.

  Declarat incompatibil de ANI
  Agenţia Naţională de Integritate a constatat în data de 9 august 2013 starea de incompatibilitate a senatorului independent Marian Valer. În perioada mandatelor sale de senator, acesta a ocupat şi funcţia de administrator la două societăţi comerciale. “VALER MARIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României şi funcţia de administrator în cadrul S.C. NORD VEST PRESS S.R.L. (în perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011) şi S.C. BONDA IMPEX S.R.L. (19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013). Astfel, VALER MARIAN nu a respectat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de senator […] este […] incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale […]”, şi ale art. 16, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora “Calitatea de […] senator este, de asemenea, incompatibilă cu: funcţia de […] administrator […] la societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990 […]”. De asemenea, VALER MARIAN nu a menţionat calitatea de administrator la societăţile comerciale NORD VEST PRESS S.R.L. şi S.C. BONDA IMPEX S.R.L. în niciuna dintre declaraţiile de interese depuse în calitate de senator, în perioada decembrie 2008 – iunie 2013, motiv pentru care Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arăta în comunicatul emis de ANI în data de 9 august 2013. În concluzie, pe lângă constatarea stării de incompatibilitate, senatorul independent Marian Valer s-a ales şi cu un dosar penal pentru fals în acte publice.

  Cercetat penal pentru fals în declaraţii
  Pe lângă faptul că senatorul Marian Valer nu şi-a trecut în declaraţiile de interese calitatea de administrator al societăţilor Bonda Impex SRL şi Nord Vest Press SRL, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor trebui să ancheteze şi alte falsuri comise de demnitar în declaraţiile de avere. În 22 aprilie 2008 Marian Valer a început să activeze în calitate de director de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare şi conform legislaţiei în vigoare a trebuit să depună declaraţie de avere. În respectiva declaraţie, actualul senator, la punctul 2 al documentului, denumit Clădiri, a înscris un apartament dobândit în anul 2003 cu o suprafaţă de 100 mp, având valoarea impozabilă de 163.305 lei, iar la rubrica Modul de dobândire a menţionat “cumpărat”. La terminarea mandatului, în 20 octombrie 2008, senatorul a depus o nouă declaraţie de avere cu un conţinut similar cu cel prezentat mai sus. Imediat după ce a părăsit funcţia deţinută în cadrul Consiliului Judeţean, Marian Valer a ajuns senator. În această situaţie el ar fi trebuit să dea aceeaşi declaraţie de avere. Fiind conştient că nu mai poate beneficia de protecţia preşedintelui Consiliului Judeţean, la registratura Senatului României a fost nevoit să depună o declaraţie conformă cu realitatea. În această declaraţie de avere, acelaşi apartament apare ca fiind dobândit în anul 2008. Falsul comis de Marian Valer a fost sesizat Agenţiei de către Gazeta de Nord-Vest, care a transmis şi probele aferente.

  Atac mârşav împotriva conducerii ANI
  Faptul că a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stârnit furia senatorului independent Marian Valer. În 23 septembrie 2013, senatorul independent a şi formulat o interpelare la adresa directorului ANI, Horia Georgescu, intitulată “Problemele penale ale preşedintelui ANI, Horia Georgescu”. În interpelarea sa jalnică, senatorul declarat incompatibil a ajuns să se lege inclusiv de tatăl directorului ANI, despre care afirmă că a fost colonel în Ministerul de Interne, a activat în sistemul penitenciar atât înainte de 1989 cât şi după şi a deţinut funcţia de director al Penitenciarului Codlea din judeţul Braşov. Prin astfel de mijloace penibile, numitul Marian Valer a încercat să scape de acuzaţiile de incompatibilitate, punând presiune asupra directorului Georgescu. Asta după ce în urmă cu o lună a încercat să se autovictimizeze, susţinând că a fost declarat incompatibil în urma unei răzbunări venite tot din partea conducerii ANI, pe care a atacat-o anterior prin intermediul mai multor declaraţii politice. Este revoltător faptul că Marian Valer se foloseşte de funcţia sa de senator pentru a ataca ANI pentru că a îndrăznit să-l declare incompatibil, sub privirile indiferente ale instituţiilor Statului Român. De altfel, numitul Marian Valer a atacat constant ANI de când ocupă funcţia de senator.

  Complice la fraude bancare
  Numiţii Marian Valer şi Cristea Sorin au fost cercetaţi penal într-un dosar privind obţinerea de credite bancare cu acte false în anii 1993 şi 1994. Prejudiciul rezultat în urma ingineriilor financiare derulate de cei doi a fost de cel puţin 5,14 milioane de dolari. În perioada respectivă, actualul senator Marian Valer ocupa funcţia de consilier juridic al firmei Leda SA, ale cărei acţiuni erau deţinute aproape în întregime de Cristea Sorin (95%), care era şi directorul societăţii. În acest dosar penal, numitul Cristea Sorin a fost cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, fals în declaraţii, uz de fals, înşelăciune şi fals intelectual. Consilierul său juridic Marian Valer a fost cercetat pentru fals în declaraţii şi complicitate la înşelăciune. În cele din urmă, cei doi inculpaţi au reuşit să scape de rigorile legii, cu ajutorul unor foşti colegi de-ai lui Marian Valer de pe vremea în care acesta a activat în Procuratura Locală Satu Mare.
  Solicităm autorităţilor statului să investigheze modul în care Marian Valer şi Cristea Sorin au reuşit să scape nepedepsiţi pentru faptele comise, respectiv să-i tragă la răspundere pe cei ce i-au protejat pe cei doi infractori ce au devalizat Banca Dacia Felix.

  Maestrul nepedepsit al şantajelor de presă
  În perioada în care a fost director al cotidianului Gazeta de Nord-Vest, numitul Marian Valer a ridicat şantajul de presă la nivel de artă. Prima sa victimă a fost ex-primarul municipiului Satu Mare, Horea Anderco, care refuzase să-i acorde o locuinţă socială. Marian Valer a pornit împotriva sa o nouă campanie de presă, acţionând în complicitate cu un procuror, căruia i-a promis postul de procuror şef al PNA Oradea, şi cu şeful fostului Doi şi-un sfert de la Satu Mare. Anderco a petrecut 15 luni în arest şi a fost achitat în raport cu toate capetele de acuzare după şase ani de procese printr-o hotărâre irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pronunţată în 2009. De asemenea, statul a fost obligat să-i achite lui Anderco despăgubiri de ordinul sutelor de mii de lei. În calitate de director al cotidianului Gazeta de Nord- Vest, Marian Valer a demarat între anii 2002 şi 2008 o adevărată campanie de denigrare a fostului secretar al judeţului Satu Mare, Cornelia Bota. Aceste atacuri murdare au avut la bază refuzul secretarului Cornelia Bota de a-i vinde actualului senator independent fostul sediu al Gazetei de Nord- Vest, situat pe strada Mihai Viteazul nr.32 din municipiul Satu Mare. Marian Valer nu s-a supărat doar pe secretarul judeţului, Cornelia Bota, ci şi pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ştefan Szabo. Lista persoanelor atacate şi şantajate în acelaşi mod de Marian Valer este foarte lungă, printre victimele sale numărându-se politicieni, şefi din administraţia sătmăreană, directori de instituţii, oameni de afaceri, precum şi simpli sătmăreni care au avut ghinionul să intre în colimatorul său. Gazeta de Nord-Vest solicită autorităţilor statului să ancheteze modul în care au fost muşamalizate toate aceste operaţiuni de şantaj.

  Trafic de influenţă pentru fostul şef şi asociat
  Fără să-i pese că este încă senator al României, numitul Marian Valer continuă să facă pe juristul societăţii Leda SA, deţinută de omul de afaceri Cristea Sorin, la fel cum a făcut în anii 1993-1994, când l-a ajutat, din aceeaşi postură de jurist al societăţii, să obţină credite bancare cu acte false, dând împreună un tun de 5,14 milioane de dolari. În ultimii doi ani, senatorul independent Marian Valer s-a implicat personal în acţiunile lichidatorului desemnat de instanţă, folosindu-şi influenţa de senator pentru a-l avantaja pe fostul său şef şi asociat Cristea Sorin. Pe baza informaţiilor cuprinse într-un articol comandat de senatorul Marian acum doi ani în paginile Gazetei de Nord-Vest, pe numele lichidatorului a fost întocmit un dosar penal pentru modul în care a gestionat o parte din bunurile societăţii falimentate. Instrumentarea dosarului a fost urmărită îndeaproape de senatorul Marian Valer. Acelaşi senator independent a pus presiune asupra judecătorului care superviza lichidarea societăţii Leda SA, obţinând astfel repartizarea dosarului de lichidare unui alt practician în insolvenţă. Apoi, senatorul Marian Valer a încercat să o scoată basma curată pe soţia fostului său şef şi asociat dintr-un dosar penal de fals şi uz de fals legat de lichidarea aceleiaşi societăţi Leda. Solicităm autorităţilor statului român să investigheze acest trafic de influenţă al numitului Marian Valer, care a abuzat de prerogativele funcţiei sale pentru a-şi favoriza fostul şef şi asociat.

  Coordonator de fiţuică ilegală
  Drepturile de proprietate intelectuală nu valorează nici cât o ceapă degerată pentru numitul Marian Valer. Deşi i s-a adus la cunoştinţă că dreptul la folosirea mărcii “Gazeta de Satu Mare” aparţine firmei Media Total SRL, senatorul independent a continuat să folosească luni în şir acest nume pentru fiţuica sa infectă şi clandestină. Conducerea societăţii Media Total SRL i-a solicitat în mod public să renunţe la folosirea mărcii care îi aparţine de drept, însă fără niciun succes. De asemenea, prin aceeaşi fiţuică clandestină pe care o coordonează, senatorul Marian a calomniat zeci de persoane din judeţul Satu Mare, în special şefi din administraţia judeţeană, directori de instituţii deconcentrate şi foşti colaboratori, care au refuzat să-i execute dispoziţiile din ce în ce mai aberante. Solicităm autorităţilor statului să ancheteze modul în care numitul Marian Valer a editat ilegal o fiţuică şi modul în care a calomniat atâţia oameni fără ca cineva să ia măsuri împotriva lui.

  Şantaj la primarii PSD şi la oamenii de afaceri din Oaş
  În mod similar, senatorul Marian Valer s-a răzbunat inclusiv pe primarii PSD şi oamenii de afaceri din Ţara Oaşului care l-au ajutat cu bani şi produse atât în campaniile electorale cât şi înafara acestora. După ce a fost dat afară din PSD, senatorul Marian i-a atacat, încercând să-i şantajeze, pe primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, pe primarul comunei Racşa, Toma Betea, pe primarul comunei Bârsău, Traian Ciurdaş, pe primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, şi pe primarul comunei Călineşti Oaş, Gheorghe Copil.
  Câţiva oameni de afaceri importanţi din Ţara Oaşului au denunţat în mod public presiunile la care au fost supuşi de numitul Marian Valer pentru a-l finanţa în continuare. Cel mai cunoscut caz este cel al patronului Complexului turistic Valea Măriei, omul de afaceri Mihai Crişan. Acesta i-a refuzat pe emisarii trimişi de Marian Valer pentru a solicita diverse sume de bani, după ce i-a dat 50.000 lei în campania electorală, i-a cazat gratuit staff-ul de campanie şi numeroşii săi invitaţi şi i-a organizat cheful victoriei la realegerea ca senator, servicii pentru care Valer Marian nici măcar nu i-a mulţumit frumos, darămite să achite costul lor. În urma refuzului hotărât de a-l finanţa în continuare, omul de afaceri Mihai Crişan a fost atacat în mod ordinar de numitul Marian Valer. Patronul de la Mujdeni, Gheorghe Dorle, a fost obligat să-i dea 40.000 de lei bani de buzunar senatorului justiţiar. Solicităm autorităţilor statului să ancheteze toate aceste şantaje comise de senatorul independent Marian.

  Mită muşamalizată de 100.000 lei
  Senatorul independent şi declarat incompatibil este acuzat că a primit o mită de 100.000 lei pentru a-şi trafica influenţa. Şeful Poliţiei Carei, comisarul şef Radu Chiş, a apelat la un om de afaceri din localitate, cerându-i să colecteze suma de 100.000 lei, bani care au fost înmânaţi senatorului Marian Valer pentru ca acesta să intervină în vederea numirii lui Chiş în funcţia de şef al IPJ Satu Mare. Omul de afaceri în cauză a pretins şi a primit câte 20.000 de lei de la cinci careieni. În calitate de senator şi de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Marian Valer a declanşat o campanie furibundă împotriva actualului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Satu Mare, comisarul şef Constantin Taloş. Eliminarea senatorului Marian Valer din PSD şi marginalizarea sa pe plan politic l-au împiedicat să-şi ducă la îndeplinire obligaţia de a obţine numirea lui Radu Chiş în funcţia de şef al IPJ Satu Mare. În urma influenţării cotizanţilor, respectiv a intervenţiilor şi presiunilor asupra Poliţiei, numitul Marian Valer a reuşit să scape de dosarul penal deschis în această cauză. Solicităm autorităţilor statului să investigheze modul în care a fost muşamalizat acest dosar.

  Pericol pentru siguranţa naţională
  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pus lupa pe senatorul independent Marian Valer după ce a adus, în mod repetat, atingere siguranţei naţionale. Dovadă stau atacurile şi acuzele de corupţie lansate la adresa mai tuturor instituţiilor statului român, care pot induce oricând o stare de insecuritate în rândul cetăţenilor acestei ţări. Întrucât organele statului n-au reacţionat, fiind probabil intimidate de ieşirile senatorului independent, acesta a început să ameninţe chiar şi cei mai importanţi oameni din stat, precum preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta. Pentru a-şi duce activitatea infracţională până la capăt, Marian Valer a precizat că va înfiinţa o organizaţie paramilitară, denumită Mişcarea Social Naţională. Solicităm autorităţilor statului să împiedice orice tentative de muşamalizare a acestui dosar penal.

  Abuzează de statutul său de senator
  Senatorul Marian Valer că abuzează de funcţia sa de parlamentar pentru a se răzbuna asupra adversarilor săi. Potrivit articolului 162 din Regulamentul Senatului, “interpelarea constă într-o cerere adresată Guvernului sau unui membru al acestuia de către unul sau mai mulţi senatori sau de un grup parlamentar, prin care se solicită explicaţii asupra politicii Guvernului în probleme importante ale activităţii sale interne sau externe”. În acest context, interpelările abuzive ale senatorului Marian, prin care încearcă să le facă rău adversarilor săi prin intermediul instituţiilor statului, nu privesc politicile Guvernului în probleme importante ale activităţii sale interne sau externe. În concluzie, nici măcar n-ar trebui să fie luate în calcul de Guvernul României.
  De asemenea, senatorul Marian a abuzat de statutul său, încercând să pună presiune asupra conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare în condiţiile în care poliţiştii sătmăreni au în lucru mai multe plângeri penale depuse împotriva acoliţilor demnitarului declarat incompatibil. De asemenea, la IPJ Satu Mare au fost înregistrate mai multe plângeri penale împotriva senatorului Marian Valer, care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Solicităm autorităţilor statului să ia atitudine împotriva acestor abuzuri senatoriale.

  Alex Ohaha  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img