More


  Sfidări marca Tokes

  - Advertisement -

  Consiliul de Onoare pentru Ordinul Naţional “Steaua României” a decis, aşa cum este cunoscut, retragerea distincţiei acordate în 2009 europarlamentarului Laszlo Tokes. În motivarea dată publicităţii se precizează că decizia a fost luată după ce în cursul deliberărilor s-au constatat o serie de aspecte convingătoare care au dus la concluzia că Laszlo Tokes a săvârşit, prin declaraţiile sale repetate, fapte dezonorante care aduc grave prejudicii morale cavalerilor Ordinului Naţional “Steaua României”. De asemenea, prin atitudini revizioniste şi instigări la ură interetnică, europarlamentarul român a solicitat, în dispreţul Tratatelor constitutive ale Uniunii Europene şi al obligaţiilor sale de-a le respecta, constituirea unei “regiuni” în care cetăţenii români de etnie română (sau de altă etnie decât cea maghiară) să fie supuşi simultan şi voinţei politice şi juridice a unui alt stat “protector”, a unei “puteri garante”. În acelaşi timp şi în acest mod aparţinătorii etniei maghiare ar dobândi o serie de drepturi/privilegii în plus. În motivarea Consiliului de Onoare se mai subliniază faptul că astfel de manifestări îl dezonorează pe purtătorul însemnelor şi creează prejudicii morale celorlalţi membri ai Ordinului, dar sfidează şi calitatea sa de europarlamentar român, fapt sesizat şi Parlamentului European.

  În mod arogant şi sfidător, Laszlo Tokes a catalogat Consiliul de Onoare pentru Ordinul Naţional “Steaua României”, care a decis retragerea distincţiei ce i-a fost acordată, drept o “comisie pesedistă”, insistând ca la deliberări să participe nu el, ci doar avocatul său, contrar reglementărilor în vigoare.

  Recenta decizie a lui Tokes de a ataca în instanţă, prin acelaşi avocat al său, la Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea de retragere a distincţiei acordate în 2009 reprezintă o nouă mostră a impertinenţei sale fără limite. Mai cu seamă că motivaţia demersului se menţine în contextul aceloraşi jigniri sfidătoare. Printre acestea, despre expresia folosită de Tokes de “putere garantă” se susţine că este o “instituţie juridică” creată de Italia şi Austria care a dus la crearea unei autonomii teritoriale “foarte reuşite” în Tirolul de Sud. Iar obsesia legată de ceea ce înseamnă Dictatul de la Viena şi revizuirea Tratatului de la Trianon sunt întru totul transparente şi intenţionate.

  Decizia definitivă în privinţa retragerii sau nu a Ordinului Naţional “Steaua României” acordat în 2009 lui Laszlo Tokes îi aparţine, după cum se ştie, preşedintelui Traian Băsescu, care trage de timp. Cu siguranţă “prietenii” ştiu de ce…
  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Pierdut sac…

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare