More

  Simulările examenelor naționale au loc în februarie și martie

  Ministerul Educației Naționale a stabilit ca simulările examenelor naționale din anul școlar 2013-2014 să se desfășoare în lunile februarie și martie. Astfel, în zilele de 18, 19 și 20 februarie este programată simularea pentru Evaluarea Națională, în cazul elevilor claselor a VIII-a, iar zilele de 3, 4, 5 și 7 martie, are loc simularea pentru examenele de Bacalaureat.

  Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul școlar 2013-2014, sunt Limba și literatura română (pe 18 februarie), Limba și literatura maternă – pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (pe 19 februarie) și Matematică (pe 20 februarie).
  Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie.
  Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2013-2014 are următorul calendar: Limba și literatura română (3 martie), Limba și literatura maternă (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie), și doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (7 martie), iar afișarea rezultatelor are loc pe data de 14 martie. Notele obținute de elevi la simulari nu vor fi trecute în catalog, având doar rol de verificare a nivelului de pregătire.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE